Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) Són centenars de persones a tot Catalunya. Petits grups a cada parròquia, formats principalment per dones, que setmana rere setmanes dediquen un munt d'hores a preparar les celebracions litúrgiques. I que gràcies a aquesta feina, sovint discreta, les celebracions són diferents. Aquest dissabte van tenir un reconeixement amb el lliurament del IV Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a l'equip de litúrgia de la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina de Barcelona, i, per extensió, a tots els equips de litúrgia de parròquies.

El premi que atorga cada any el Centre de Pastoral litúrgica reconeix la constància i una tasca pastoral imprescindible per comprendre, participar i viure plenament la celebració comunitària. El president del Centre de Pastoral Litúrgica (CPL), Josep Maria Romaguera, va lliurar el guardó a l'equip de litúrgia encapçalat pel rector, Felip-Juli Rodríguez, en un acte a la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina de Barcelona

En l'agraïment pel premi, una representant de l'equip, Montserrat Salgado, va destacar la utilitat i serveis dels materials del CPL en aquesta tasca de preparació de les celebracions. La mateixa parròquia està subscrita a Missa Dominical des del primer número. També va citar com una formació imprescindible la que ofereixen les trobades d'Animadors de Cant de Montserrat.

En els diversos parlaments es va remarcar que no s'ha de valorar les celebracions només amb criteris de comptabilitat espirituals, per si ha vingut més o més gent. Com va dir Salgado, s'ha de tenir present "quin rostre d'Església hem manifestat" i com aconseguim que "de la litúrgia en sorgeixi una vida renovada".

Una tasca que no s'acaba mai

El delegat diocesà de catequesi de Barcelona i membre del CPL, Enric Termes, en una breu conferència també va insistir en aquesta dimensió: "No podem ser cristians tres quarts d'hora a la setmana". La litúrgia ja d'ajudar a evitar que els cristians visquin la fe "d'una manera fragmentària: que allò que vivim a la celebració ho oblidem quan sortim al carrer, i que el que vivim al carrer no entri en la celebració".

Termes també va recordar que la tasca dels equips de litúrgia no es limita a escollir uns cants o a repartir les lectures. La tasca inclou les revisions de les celebracions, incentivar la vida celebració comunitària, l'apropament d'infants i joves a les celebracions o la formació litúrgica, "una feina que no s'acaba mai".

L'acte es va tancar una pregària compartida i es va incloure una col·lecta solidària amb l’arquebisbat de Puebla de los Ángeles a Mèxic, zona afectada recentment per diversos terratrèmols. El seu arquebisbe, Víctor Sánchez, va rebre l'any passat el Memorial Pere Tena. En les edicions anteriors el Memorial també s'ha concedit a l’Abadia de Montserrat (2015) i al bisbe Julián López i al pare Joan Maria Canals (2016).

També es va presentar la tasca de servei a les comunitats del CPL que aquest 2018 arriba als 60 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.