Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Directors de cants, músics, coordinadors que persegueixen lectors, gent que distribueix la comunió o que passa la safata de la col·lecta. Són molts els feligresos anònims que fan que les missen rutllin. Aquesta és la feina discreta que el Centre de Pastoral Litúrgica ha posat de relleu amb la quarta edició del Memorial Pere Tena de Litúrgia.

“El CPL va pensar en reconèixer el treball que no es veu; però que fa que se celebri amb dignitat i participació” explica Felip-Juli Rodríguez, rector de Santa Eulàlia de Vilapicina, a Nou Barris de Barcelona. És la parròquia guardonada amb el IV Memorial Pere Tena, que es lliurarà el dissabte 17 de febrer.

Actitud de servei

La raó: tenen un equip de litúrgia actiu. D'aquesta manera, el CPL “valora especialment el treball ben fet en aquesta i en moltes altres parròquies pel que fa a la pastoral litúrgica”. Consideren bàsica la funció dels equips de litúrgia “en els quals pastors i fidels treballen junts al servei de la comunitat”.

“Per viure el do de la fraternitat, cal actitud de servei més que no pas certs personalismes o protagonismes”, apunta Felip-Juli Rodríguez, que és també delegat diocesà per al Catecumenat. Això ho tradueix en “sentir-se'n membre i estar disponible” i demana també “actitud de respecte per part dels mateixos mossens”.

A la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina reivindiquen el treball conjunt entre clergues i laics amb la pràctica quotidiana. L'equip de litúrgia es reuneix un cop al mes i coordina els temps litúrgics, les misses dominicals i també les celebracions especials. I en aquests espais de trobada, també fan formació.

Coincideix també que Santa Eulàlia de Vilapicina està subscrita des del primer número a la revista Missa dominical que edita el CPL. Enguany s'escauen els 50 anys d'aquesta publicació.

El Memorial Pere Tena

En les edicions anteriors, el Memorial Pere Tena de Litúrgiaes va concedir a l’Abadia de Montserrat (2015), al bisbe Julián López i al pare Joan Maria Canals (2016), i a l’arquebisbe de Puebla, Víctor Sánchez (2017). Instituït el setembre del 2014, el memorial vol mantenir viva la memòria del bisbe Pere Tena (1928-2013), fundador del CPL i pedagog de la litúrgia.