Vés al contingut
Catalunya Religió
agnes-gregori-musulmans-lleida
Fotografia: Laura Cortés (ACN).

ACN Els musulmans de Lleida podran fer la pregària dels divendres de forma temporal al pavelló Agnès Gregori. Així ho han acordat la comunitat més nombrosa de la ciutat, Ibn Hazm, i la Paeria després de la finalització del contracte de lloguer al pavelló 4 de Fira de Lleida i la impossibilitat de tornar al Palau de Vidre per l'inici d'obres de remodelació.

Aquest nou ús temporal d'un espai municipal es farà mentre duri el procés de licitació d'un terreny adequant per a usos religiosos on es podria construir una mesquita. La situació de no disposició d'un local va provocar que divendres passat es fes la pregària sota un pont de la canalització del Segre sense autorització municipal.

La cessió resol a curt termini la necessitat de la comunitat musulmana de disposar d'un espai per a les pregàries de divendres

La comunitat musulmana utilitzarà el pavelló Agnès Gregori previ pagament de la taxa corresponent. El tinent d'alcalde Carlos Enjuanes ha explicat que l'acord a què s'ha arribat, i del qual se n'ha informat a la FAVLL i a l'AV Balàfia, resol a curt termini la necessitat de la comunitat de disposar d'un espai temporal, que s'adequa a les seves necessitats i no interfereix en el desenvolupament de les activitats al Pavelló, ja que al migdia està lliure.

El tinent d'alcalde ha agraït als interlocutors de la comunitat la seva predisposició per arribar a solucions consensuades mentre no s'iniciï la licitació dels terrenys, que es durà a terme amb la màxima celeritat possible.

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Lleida asseguren que s'han escoltat les peticions de l'AV i la FAVLL perquè el desenvolupament de la pregària es faci amb tota normalitat.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.