Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CPL) Josep Maria Romaguera ha estat confirmat com a nou president del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona pel cardenal arquebisbe Joan Josep Omella, després de la seva elecció com a tal en l’assemblea cimera de l’entitat que es va celebrar els dies 14 i 15 de juny, substituint en el càrrec Jaume Fontbona, que l’ha exercit durant nou anys.

El nou president del CPL va néixer a Capellades i va ser batejat a Santa Maria, la parròquia del poble, el 1957. Ordenat prevere el 1987, ha viscut i treballat pastoralment a les parròquies i a la JOC (JOBAC, a l’inici) i a l’ACO (Acció Catòlica Obrera) de Sant Andreu de la Barca, de Nou Barris i El Bon Pastor (Barcelona) i de Llefià (Badalona). Ha residit a Roma com a consiliari de la CIJOC (Coordinació Internacional de la JOC) de l’any 2007 al 2011. Actualment és rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de L’Hospitalet de Llobregat, i continua igualment la tasca amb la JOC. És col·laborador del CPL des de l’etapa del Seminari, i n’és membre des de l’any 1987. Al CPL participa sobretot a la revista Missa Dominical, ha estat director de la col·lecció Dossiers CPL, i ha publicat, en tres volums, el llibre L’Evangeli al mig de la vida, amb comentaris als evangelis dels tres cicles litúrgics.

Joan Torra, vicepresident

D’acord amb els estatuts del CPL, el nou president ha nomenat vicepresident Joan Torra. Joan Torra va néixer a Manresa l’any 1954, i és prevere de la diòcesi de Vic, rector de les parròquies de Torelló, doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, i professor de patrística de la mateixa Facultat. És director de la col·lecció Dossiers CPL.

A més de Josep Maria Romaguera i Joan Torra, el Consell del CPL, que és qui gestiona la marxa de l’entitat, està format per Mercè Solé com a secretària, i Xavier Aymerich, Jaume Fontbona i Josep Lligadas com a vocals. El gerent del CPL és Miquel Lirio.

El CPL és una entitat privada, no oficial però reconeguda per l’Església, que té com a finalitat el servei a la pastoral litúrgica de les comunitats cristianes. L’òrgan màxim de l’entitat és l’assemblea dels membres, que actualment són 26, i es reuneix dos cops l’any.