Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) Cada any s’organitzen al Seminari de Solsona les Jornades Sacerdotals per a capellans. Aquesta edició però han passat a anomenar-se Jornades pastorals per a preveres, diaques i treballadors apostòlics, ja que tenint present les responsabilitats pastorals que exerceixen aquests laics se’ls va convidar a participar en aquest encontre formatiu i fratern. El bisbe Xavier Novell presidí les jornades.

El primer dia es va celebrar una ponència sobre “La ideologia de gènere” a càrrec de Maria Lacalle Directora del Centre d’Estudis de la Família de la Universitat Francisco de Vitòria de Madrid, la qual va explicar què entenem per ideologia de gènere i com està sorgint aquest tema en la nostra societat.

El segon dia va ser Lluc Torcal, Procurador General de l’Orde del Cister i que actualment està vivint a Roma, el qui va oferir la ponència sobre l’encíclica del papa Francesc “Lloat sigueu”. Torcal va tractar la problemàtica de l'ecologia i va explicar com en el Monestir de Poblet ja han portat a terme nombrosos canvis ecològics i d’estalvi energètic.

Una seixantena de persones el primer dia, ja que era obert a tothom, i una cinquantena el segon dia foren els participants a aquestes jornades estiuenques.