Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(OHSJD) L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha reelegit al germà Jesús Etayo com a Superior General, que revalida el càrrec fins a 2025. Etayo va ser escollit superior general en el Capítol del 2012.

El 69è Capítol General que aquests dies està celebrant a Roma durant tres setmanes, a més de l'elecció del Superior General, també serveix per analitzar i debatre la realitat de l'Orde Hospitalari i les seves inquietuds de cara al futur manifestades en els documents i reflexions de l'Església i de l'Ordre .

El tema central és "Construir el futur de l'Hospitalitat" i s'està intentant aprofundir, aclarir i buscar nous horitzons per a la tasca que desenvolupa l'Ordre i que fan referència a la identitat de la Família Hospitalària, a l'estructura de la mateixa i a les formes de concebre el concepte de família, sentit de la mateixa, dedicació i camí cap al futur.

S'ha realitzat una avaluació de tot el sexenni, destacant aquells reptes que es van plantejar en el Capítol General de 2012 i s'han dut a terme en tots els àmbits i per regions (Àsia Pacífic, Àfrica, Europa i Amèrica).

Vida hospitalària

Jesús Etayo Arrondo va néixer el dia 26 de maig de 1958, a Fustiñana, a Navarra.

Procedent de l'Escola Apostòlica de Saragossa, va començar el Postulantat al setembre de 1974 a Sant Boi de Llobregat (Barcelona). Va passar al noviciat de Carabanchel Alto (Madrid) el 1975 i allí va realitzar la professió temporal el 1977. El 1983 va fer la professió solemne a Saragossa i dos anys després va ser ordenat prevere en la seva poble natal.

És diplomat en Infermeria (1980) i va realitzar els estudis de Teologia i l'especialitat de Vida Consagrada (1980-1988), un Postgrau de Pastoral de la Salut (2002) i el Màster europeu de Bioètica (2004).

Ha exercit l'hospitalitat com a formador a l'Escola Apostòlica, responsable de prepostulantat, mestre de novicis i d’escolàstics. Ha treballat en el camp de la pastoral social i de la salut en diversos Centres de la Província Sant Rafael d'Aragó a la qual pertany, i que inclou les obres de Catalunya. En aquesta província va ser conseller provincial durant diversos períodes i superior provincial de 1995 a 2001.

Al LXVI Capítol General de 2006 va ser elegit segon conseller general i l'1 de novembre de 2012 va ser elegit superior general de l'Orde al LXVIII Capítol General, celebrat a Fàtima (Portugal).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.