Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Un centenar d'empreses i entitats catalanes van participar a  Biospain 2018, un dels esdeveniments més importants del sector biotecnològic, organitzat per ASEBIO i que enguany es va celebrr a Sevilla del 25 al 27 de setembre. La BioRegió de Catalunya –el sector català de les ciències de la vida i de la salut- va comptar amb un estand propi, coordinat per Biocat.

L’estand de la BioRegió va acollir altres de Compliance Services, CSV Experts, DR Healthcare, Enantia, Grifols Engineering i Specipig. També hi tenen visibilitat les empreses AbilityPharma, Anaxomics, Capitall Cell, XRB (Xarxa de referència en Biotecnologia), IQS, Leitat, Molomics i Parc Científic de Barcelona. Altres deu companyies de la BioRegióvan participar pel seu compte a la fira amb estand propi, concretament Asphalion, Draconis Pharma, Genesis Biomed, Gesfilter, Innoqua, Kymos Pharma Services, Lead Molecular Design, Neumo, Terrmo Fisher Scientific i Tecnoproducts.

La llista completa d’empreses i entitats catalanes presents a la fira incloïa un centenar de companyies, sobretot farmacèutiques i biotecnològiques, i entitats de recerca com ara universitats i instituts hospitalaris.

IQS Tech Transferva presentar la Planta Pilot de Bioprocessos, dissenyada per oferir a la indústria serveis per al desenvolupament de processos de producció sostenibles. Amb aquesta planta, IQS es posiciona com a un excel·lent soci tecnològic en una gama completa de serveis al sector biotecnològic. Des de la modelització amb mètodes bioinformàtics, el disseny de processos biocatalítics i l’optimització a escala de laboratori fins a l’escalat del procés i la seva validació, per acabar, si és el cas, amb la producció de determinats lots.

El nucli de la planta és un bioreactor que pot operar amb capacitat d’entre 30 i 100L i que incorpora sistemes de control de temperatura, temps, agitació, pH, pO2 i cinètiques de reacció. El sistema pot operar en batch, fed batch i en continu. Com a complements, es disposa de diverses tecnologies de down-stream: centrifugació, disrupció cel·lular, homogenització, ultrafiltració i liofilització.

Aprofitant l’oportunitat de BIOSPAIN 2018, IQS va presentar aquesta iniciativa a les empreses de múltiples sectors: agroquímica, alimentació, nutracèutica, farma, cosmètica, biotecnologia industrial, etc.

La planta estarà plenament operativa a mitjans del 2019.

L’anterior edició de Biospain, celebrada el 2016 a Bilbao, va aplegar 800 empreses (de les quals 103 catalanes), 1.800 delegats de 29 països i 233 expositors i s’hi van celebrar més de 3.000 reunions de partnering.