Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) La Fundació Empreses IQS i la família Servitje, una de les fundadores de Grupo Bimbo, han arribat a un acord de col·laboració per organitzar el "Curs 2018-2019: Any Lorenzo Servitje" conjuntament amb el Departament de Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià d'IQS, en memòria i record del cofundador de Grupo Bimbo, reconegut empresari i filantrop. A través de diferents activitats, la Càtedra donarà a conèixer la seva vida, activitat empresarial i pensament social cristià.

L'acord ha estat formalitzat mitjançant un acte institucional a la seu d'IQS, al qual va acudir, en representació de la família, Fernando Lerdo de Tejada Servitje, nét de Lorenzo Servitje i actual director general de Bimbo Iberia, acompanyat de la seva dona, Lucía Muniaín, de José Ramón Salamero, VP d'Administració i Finances de Bimbo Iberia i de Stella Maris Cortasa, responsable de Comunicació Externa de la companyia. Per part d'IQS, van assistir el doctor Pere Regull, director general d'IQS; els doctors José Sols, Albert Florensa i Oriol Quintana, responsables de la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià d'IQS i Rosa Curt, responsable de Relacions Externes de la Fundació Empreses IQS.

Lorenzo Servitje Sendra (Mèxic 1918-2017) va ser un gran líder, exemple de treball, esforç, dedicació i profund amor al seu país. Emprenedor visionari, la seva trajectòria empresarial es defineix pel seu gran sentit humà i la seva constant lluita en favor del bé comú i de les causes socials: una visió empresarial que es veu reflectida en el propòsit que regeix Grupo Bimbo: "Construir una empresa sostenible, altament productiva i plenament humana". Els seus ensenyaments romanen avui en dia com a referents, inspiració i exemple d'empresari social.

Nascuda a Ciutat de Mèxic el 1945, Grupo Bimbo és avui dia l'empresa de panificació més gran del món. Actualment està present a 32 països d'Amèrica, Europa, Àsia i Àfrica i compta amb més de 139.000 col·laboradors.

Sobre Grupo Bimbo

Pel seu volum de producció i vendes, Grupo Bimbo és l'empresa de panificació més gran del món. Compta amb 169 plantes i aproximadament 1.800 centres de venda estratègicament localitzats en 22 països d'Amèrica, Europa i Àsia. Les seves principals línies de productes inclouen pa de motlle fresc i congelat, pastes, galetes, pastissets, muffins, bagels, productes empaquetats, truites, snacks salats i confiteria, entre d'altres. Grupo Bimbo fabrica més de 10.000 productes i té una de les xarxes de distribució més extenses del món, amb més de 2.7 milions de punts de venda i més de 54.000 rutes, així com una plantilla laboral superior als 130.000 col·laboradors. Des de 1980, les accions de Grupo Bimbo es cotitzen a la Borsa Mexicana de Valors (BMV) sota la clau de pissarra BIMBO.

Sobre Fundació Empreses IQS

La Fundació Empreses IQS és una fundació privada sense ànim de lucre creada per al foment de la formació, la investigació i la relació entre IQS i el món empresarial. Per fer realitat aquesta missió, la Fundació compta amb el suport d'empreses col·laboradores que amb les seves donacions fan possible l'activitat d'IQS.

Aquestes donacions s'agrupen en quatre pilars fonamentals: Beques per a Estudiants: promouen l'educació i la igualtat d'oportunitats; Laboratoris, Equips i Instrumentació: per construir una universitat innovadora, incentivant el desenvolupament de les activitats de recerca mitjançant l'adquisició d'equips i instrumentació de laboratori d'última generació amb l'objectiu de transferir l'avanç científic a les aules i a les empreses; Activitats de Recerca: impulsen el desenvolupament del coneixement, donant suport a noves línies d'investigació per a l'avenç científic, treballant per fomentar els acords acadèmics establerts al MIT-Spain Program; i Aules, Infraestructures i Edificis: premet crear els espais per seguir avançant. La Fundació Empreses IQS destina part de les aportacions a la construcció de nous edificis, sales, aules o infraestructures.

La Fundació Empreses IQS respon a les inquietuds i necessitats de la societat civil a través de la formació dels futurs professionals de la investigació i de la transferència d'innovació i valors a les empreses.