Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(ClaretiansTemps agraït pel testimoniatge de Charles de Foucauld és el nou llibre que acaba de publicar l’Editorial Claret.

El llibre narra, en una primera part, l’experiència espiritual d’un membre de la Comunitat de Jesús basada en el testimoniatge de Charles de Foucauld. El primer testimoni és Joan Figuerola, nascut a Reus el 1948. Casat i amb quatre fills, Figuerola està actualment jubilat, viu en família i segueix compartint la vida de la Comunitat de Jesús i diferents serveis pastorals a la diòcesi de Tarragona. Amb aquesta publicació expressa el seu agraïment al “germà Carles” i als seus seguidors, que al llarg dels anys ha conegut i l’han encoratjat amb el seu testimoni i amistat a viure com a cristià compromès en el món.

En la segona part del llibre, Josep Bofarull, nascut a la Canonja el 1943, explica una confidència personal. Tal com ell diu, la biografia de Foucauld, els escrits sobre el seu compromís d’encarnació, els contactes amb comunitats i alguns llocs concrets li han inspirat una espiritualitat que subratlla la infància espiritual i l’aliment del capteniment de presència i transparència. “Vaig adonar-me que m’havia preparat per a ser sensible a l’espiritualitat afirma.

Font d’inspiració per grups religiosos d’arreu del món

Carles de Foucauld (1858-1916), beatificat l’any 2005, és una de les figures espirituals més significatives del nostre temps. La seva vida i escrits han estat font d’inspiració a nombrosos grups de religiosos i laics d’arreu del món que segueixen el seu carisma.

El proper 15 de maig de 2022, Charles de Foucauld serà proclamat Sant. L’apòstol del desert, el “germà universal” assenyalat pel papa Francesc a l’encíclica Fratelli tutti com aquell que “recull i actualitza el llegat i el somni de Francesc d’Assís”.