Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell/CR) El vespre del mateix dia 15 d’abril, mentre cremava la Catedral de Notre Dame de París, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra va enviar un missatge de solidaritat al president de França i copríncep Emmanuel Macron on li expressava la proximitat i la tristesa del Poble Andorra per la irreparable pèrdua que significava aquell incendi paorós.

Joan-Enric Vives expressava “en nom propi i de les autoritats i el Poble Andorrà, quan estem assistint a l’incendi devorador de la Catedral de París, l’església tan estimada de Notre Dame de París, us vull fer arribar amb urgència el meu missatge de suport i de tristor commocionada per aquesta pèrdua tan dolorosa”. També explica que “són molt tristes i colpidores les imatges de Notre Dame de París en flames. És el símbol de París i de l’Església Catòlica, de la seva filla gran. Imatge d’una cultura europea impregnada per la fe i per la bellesa que la fe aporta”.

Finalment comenta que “ens sentim molt a prop de la Vostra Excel·lència així com del poble de París, de l’arxidiòcesi i del seu arquebisbe, i de tot França, i compartim aquest dolor tan intens per aquesta pèrdua, tot pregant Déu que París i tots els europeus puguem ressorgir del foc amb nou esplendor i nova fecunditat cristiana i cultural!”

Altres eclesiàstics com el cardenal Omella, persones i entitats religioses catalanes han expressat la seva consternació: