×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La Granadella està ultimant els preparatius per fer un salt en el temps, concretament a l’època que va viure Jesús, ambientant els carrers. Per aquest motiu, durant els dies principals de la Setmana Santa, La Granadella viure els oficis d'una manera única a Catalunya.

Aquest poble de les Garrigues, d’uns 700 habitants, es volca en la representació de Lo Desclavament la nit del Divendres Sant i la processó de l’Encontre el Diumenge de Pasqua. Aquests dos rituals van estar Declarats Elements Festius Patrimonials d’Interès Nacional per la Generalitat l’any 2017.

Centenars de persones, sobretot veïns de la població però també procedents d’altres pobles, està previst que visquin amb emoció i devoció aquests dos actes tan arrelats i emblemàtics. L’escenificació de Lo Desclavament tindrà lloc el 19 d’abril a les 22 hores a la parròquia amb l’entrada dels armats. L’acte comença amb la lectura del Cant del Miserere en català, que després el cor interpretarà en llatí. Després el mossèn és l’encarregat de treure els tres claus de la imatge del Sant Crist articulat que serà dipositada a l’urna de vidre col·locada davant l’altar. A continuació la trompeta i els tambors anuncien l’inici de la processó del Sant Enterrament, pels carrers del poble, que acaba a la parròquia cap a mitjanit.

L’altre  moment esperat de la Setmana Santa de La Granadella és la processó de l’Encontre que es portarà a terme el diumenge 21 d’abril a les 12 hores. Està previst que després de la celebració de la Missa de Resurrecció a la parròquia de la Mare de Déu de Gràcia, la imatge de la Verge de la Soledat, vestida per a l’ocasió de blanc i mantell blau, es trobi amb el seu Fill Ressuscitat en la custòdia, portada pel rector sota tàlem a l’alçada del número 9-11 del Carrer La Pobla. Tot seguit la imatge de la Verge deixarà pas al seu Fill en la custòdia i es col·locarà darrera d’Ell, per continuar la processó donant el tomb a la plaça per retornar a l’interior del temple. L’Encontre simbolitza el retrobament entre Jesús ressuscitat (representat per la Custòdia) i la seva mare i finalitza amb la benedicció final.

La festa és organitzada per la parròquia de la Granadella, a través del seu rector i del Consell Parroquial. Hi col·labora el grup de cantors i el grup d’armats.