Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Fundació Pere Tarrés) La formació residencial dels monitors i directors d’activitats de lleure que la Fundació Pere Tarrés duu a terme a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà) vetlla per la seva dimensió transcendent, propiciant experiències que despertin l’espiritualitat dels joves. Per aprofundir en la vessant espiritual els cursos inclouen un espai anomenat “Una estona amb tu” que compta amb tres propostes: un espai d’interioritat amb un mateix, un segon amb els altres i un tercer amb Déu.

En el primer dels espais, el moment amb un mateix, és el moment d’aturar-se i mirar-se endins, entrar al món propi interior i adonar-se del ressò que té allò que succeeix al voltant de cadascú, el sentiments, experimentacions i somnis. El segon dels espais és l’estona on es comparteix amb els altres el que succeeix a l'interior i on viure la diversitat com a complementarietat, on descobrir la diferència i la riquesa de cada persona. En tercer lloc, és el moment per descobrir els valors que donen sentit a la vida, que són impuls per viure el dia a dia i redescobrir Déu.

Un altre dels espais per la dimensió interior dels cursos residencials va ser la celebració de l’Eucaristia, oficiada per Carles Muñiz, consiliari del Centre d'Esplai Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat del MCECC, a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Durant l’homilia, Muñiz va afirmar que: “A l’esplai, els monitors i directors, feu el Regne de Déu cada dissabte” i també va destacar l’esperit de servei dels joves voluntaris i la dedicació amb que ho fan.