Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Merche Mañeru/Teresianes Ganduxer) Coincidint amb la festivitat de Santa Teresa de Jesús, fa 125 anys es va fer realitat una obra d’art: el nostre Col·legi Teresià de Ganduxer de Barcelona. Una obra que és síntesi de tres vides: Teresa de Jesús que l’animà amb el seu esperit, Antoni Gaudí que la realitzà amb la seva genialitat i Enric d’Ossó que la suscità amb el seu esforç.

Si tots nosaltres estem aquí és per Enric d' Ossó, el somiador que pensà en la formació de nens i joves per "transformar la realitat”. Un projecte que segueix amb vida gràcies a tots aquells que, en el seu temps i moment, cregueren i feren seu el somni d’Enric d’Ossó; molts cors que l’han animat al llarg d’aquests 125 anys convertint-lo en un regal pel nostre món.

La setmana passada van viure la celebració coincidint amb la clausura de l’any del Vè centenari del naixement de Santa Teresa. Va ser un dia intens i ple de vida. Forma part de nosaltres, el record, l’alegria i la màgia de la festa d’obertura de les celebracions dels 125 anys del col·legi teresià de Ganduxer.

Al vespre van celebrar l’Eucaristia amb un cant del genial musical “Si Teresa de Jesús volviera hoy” que hem portat a escena en l’any del Vè Centenari. En acabar ens vam reunir al pati de l’escola, a prop de l’estàtua de Sant Enric d’Ossó, fundador, l’home que ens somià i feu possible el nostre col·legi. Ens va acollir amb unes entranyable paraules la directora de l’escola. Més tard el record de tants anys de vida personalitzada en les paraules d’una professora, antiga alumna i després mare de l’escola que ens evocà els nostres passos per les classes, els pati i el record de moments viscuts entre aquestes pedres i aquestes parets de totxo i pedra que ja tenen el segell d’una part de nosaltres.

Acabaren “els discursos” amb paraules com magnanimitat, humilitat, veritat i fortalesa: valors teresians en els que hem estat educats a l’estil teresià i que ens recordava la germana provincial. Un alè d’experiència “del castell interior” de Teresa de Jesús sota la pedagogia d’Enric d’Ossó, que obria pas a l’Himne dels 125 anys fet per alumnes de la ESO i dirigit per dos professors de l’escola. Una cançó amb lletra senzilla i plena de vida  “una historia que forma parte de ti y aunque ayer no la sentías, hoy sabes que está aquí…llegaremos cada vez más lejos y aunque pase el tiempo seguiremos creciendo”

El moment màgic arribà quan se’ns convida a aixecar la mirada cap a la porta principal i gaudir de la il·luminació del cartell “125 anys GAUDInt amb tu” alhora que una colla castellera,  pròpia de la nostra terra, amb una antiga alumna com enxaneta deixava volar la bandera teresiana enmig del fort aplaudiment ple d’emocions mentre s’anava alçant

I, no hi ha escola sense alumnes i aquest, ens van fer el regal en aparèixer 125 d’ells de totes les edats, amb samarretes de diferents colors totes amb el logos dels 125 anys i un globus blanc a la mà.

Una música que ens omplia d’emocions ens portà al “punt més alt” de la màgia d’aquest moment quan es deixaren volar els 125 globus i les nostres mirades els acompanyaven. Més de 500 mirades que seguien el seu pas amb la mirada dels ulls i la d’un cor agraït.