Vés al contingut
Catalunya Religió
badalona-salut-alta-00
Fotografia: Fundació Salut Alta.
Galeria d'imatges

Fundació Salut Alta 'La Badalona, històries en femení' és el resultat d’un procés col·laboratiu entre la dissenyadora Clara Faner i 15 dones migrades de diferents països, participants de la Fundació Salut Alta de Badalona. Es tracta d'una exposició itinerant que ha començat a Badalona, on es podrà veure fins al 2 d'abril al Casal Cívic i Comunitari Turó Carig.

'La Badalona' s'ha creat dins l'espai d'aprenentatge i relació del Projecte FAR de la fundació. La Mari, la Hafza i la Florentina, entre altres, acompanyades de Clara Faner han dut a terme tot un seguit de dinàmiques al voltant de la identitat, l'entorn, el dret de pertinença i de sentir-se com a casa.

Des de la fundació dels jesuïtes expliquen que juntes van voltar pels carrers per identificar i fotografiar els llocs més simbòlics del barri de la Salut de Badalona amb més càrrega emocional per a elles. "A través del disseny han pogut expressar les dificultats a les quals s'enfronten per arrelar-se al territori", expliquen. Des de la fundació asseguren que són unes dificultats concretes per les condicions del barri i pel fet que "passen doblement desapercebudes per ser dones i migrades".

Ara, a través d'aquestes creacions que formen part de la nova exposició 'La Badalona', els visitants podran conèixer i valorar les seves històries. La fundació busca "crear relats en positiu i potenciar que nenes, joves i altres dones puguin comptar amb referents amb qui sentir-se identificades". Un projecte que és "un exemple de com el disseny social pot esdevenir una eina de transformació, empoderament i alhora d'humanització dels barris", subratlla la fundació.

La Fundació Salut Alta vol moure la nova exposició per arribar “a moltes veïnes de Badalona”

La Badalona es va inaugurar el divendres 10 de març, en el marc de la celebració dels 12 anys del Projecte FAR, i es pot visitar fins al 2 d'abril al Casal Cívic i Comunitari Turó Carig. S'ha pensat perquè sigui itinerant, amb finalitat divulgativa i a l'abast d'equipaments culturals, serveis municipals, associacions i entitats sense ànim de lucre o centres educatius de la localitat. La Fundació Salut Alta vol moure-la per diferents punts de la ciutat perquè "moltes més veïnes de la ciutat puguin formar-ne part".

L'exposició, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, es pot sol·licitar escrivint un correu a far@fundaciolasalutalta.org o bé trucant al telèfon 93 460 36 08.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.