Vés al contingut
Catalunya Religió

(Mans Unides) Per segon any consecutiu, a iniciativa de la parròquia de Figuerola del Camp i amb el suport de Mans Unides, s'organitza la campanya solidària 'La Flor de Nadal'.

Durant les festes de Nadal, es vendrà la tradicional 'Flor de Nadal' o ponsètia, ramets de vesc de la sort i llibres educatius de contes infantils sobre valors. La recaptació econòmica obtinguda es destinarà al projecte 'Emergència a Haití' de Mans Unides. Un projecte que dona resposta a les necessitats més urgents de la població d'aquest país, afectada pel terratrèmol del passat 14 d'agost.

Els interessats en col·laborar del projecte, ho podran fer a les corresponents esglésies de cada població després dels actes litúrgics del 16 al 25 de desembre.

Enguany s’afegeixen a aquesta iniciativa les parròquies d’El Pont d’Armentera i El Pla de Santa Maria. A aquesta activitat també hi col·laboren els Ajuntaments de les respectives poblacions, fent-ne difusió.

Terratrèmol a Haití

Haití és un dels països més pobres del Carib a causa de polítiques econòmiques inapropiades, escassetat de terres cultivables, deteriorament mediambiental i la falta d’inversió pública.

Mans Unides hi treballa des de fa més de 40 anys en els sectors de seguretat alimentària, nutrició i producció agropecuària, accés a l’aigua, salut i educació.

Arran del terratrèmol de 2010, i davant de la devastació provocada, Mans Unides ha anat incrementant la seva presència en tot el territori del país, cobrint la major part dels seus 10 departaments i incorporant enfocaments transversals, com l’adaptació al canvi climàtic, la promoció de la dona o la defensa del Drets Humans.

El 14 d’agost de 2021, un nou terratrèmol va sembrar el caos, la mort i la destrucció a Haití. Mans Unides va contactar amb diversos socis locals de la zona afectada i des d’un primer moment es va donar resposta a les necessitats més urgents. Actualment, continuem amb les accions d’emergència acompanyant a 50 famílies altament vulnerables. Entre els socis locals de Mans Unides cal destacar Nuestros Pequeños Hermanos (NPH), América Solidaria, diverses congregacions religioses i organitzacions de base.

Treballar per denunciar la fam i la pobresa

Mans Unides és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) de voluntaris, catòlica i seglar. Treballa per donar a conèixer i denunciar l’existència de la fam i la pobresa i reunir mitjans econòmics per finançar programes, plans i projectes de desenvolupament integrals adreçats a atendre aquestes necessitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.