Vés al contingut
Catalunya Religió
casa-avid-sjd-vellesa-00
Fotografia: Sant Joan de Déu.
Galeria d'imatges

SJD La Casa AVIDI (Acompanyament per una Vida Digna) de Calella s’ha posat en funcionament fa 4 mesos amb dones derivades principalment del CRI La Llavor i del Lloc de la dona. Aquest espai és un espai creat en aliança per l’Associació de Promoció de la Dona Treballadora de la Congregació de les Filles de Sant Josep i Sant Joan de Déu Serveis Socials per acompanyar dones grans en situació de sensellarisme. Actualment, hi viuen onze dones i s’espera acollir-ne a quatre més en les pròximes setmanes, provinents de Calella i de la resta de la comarca.

El projecte forma part del Programa Malla, un ecosistema de protecció a la dona sense llar, que compta amb la implicació d’institucions públiques i entitats privades. Segons el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, Salvador Maneu, la intenció és “construir una aliança, ja que això ens permetrà incrementar l’impacte social de les nostres accions”. Maneu ha instat les institucions i entitats a “formar part de la resposta col·lectiva que mereix el sensellarisme femení, tots podem formar part de la solució”.

Per la seva banda, la directora del Programa Malla, Charo Sillero, recorda que les dones en situació de sensellarisme “pateixen una triple discriminació: pel fet de ser dones, per haver estat, moltes d’elles, víctimes de violència i per trobar-se en situació de sensellar”. Durant la seva intervenció, Sillero ha deixat entreveure l’establiment d’una línia formativa per fomentar la inserció laboral de les dones acompanyades a AVIDI, i també de la resta de la ciutadania de Calella.

“La Casa AVIDI no ha de ser només una casa, sinó que ha d'anar més enllà des del desig de construir una llar”

Durant l’acte de portes obertes, s’han fet una visita per les diferents instal·lacions. La responsable d’AVID i representant de l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, Puri Rojo, ha agraït a les persones assistents i les entitats representades. A més, com a religiosa Filla de Sant Josep ha agraït a Sant Joan de Déu compartir una mateixa filosofia adreçada a la dignitat de les persones. Rojo ha posat en valor que AVIDI no sigui només una casa, sinó “que vagi més enllà des del desig de construir una llar”.

En l’acte hi han assistit una setantena de persones provinents de les institucions que han donat suport al projecte, entitats del sector de Calella i d’arreu de Catalunya així com ciutadans de Calella. Hi ha participat la directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Mireia Vall; el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; i l’alcalde de Calella, Marc Buch.

La Casa d'Acompanyament per una Vida Digna

La Casa AVIDI està impulsada per l’Associació per a la promoció de la dona treballadora, de la Congregació Filles de Sant Josep, juntament amb Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, que forma part de Sant Joan de Déu Província d’Espanya. Compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Fundació “La Caixa”, l’Ajuntament de Calella, el Consell Comarcal del Maresme, i la Magic Line.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.