Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 26/09/2022
Filles de la Caritat Lleida

Bisbat de Lleida La comunitat de religioses “Terra Ferma”, de la Companyia de les Filles de la Caritat, que actualment resideixen en un pis al barri lleidatà de Pardinyes, tancaran definitivament la casa el proper 30 de setembre. Les tres germanes que hi conviuen han estat destinades a Barcelona, en un procés progressiu de reagrupament a causa de la falta de noves vocacions i de l’edat avançada de les religioses.

Les Filles de la Caritat, que havien tingut presència a Lleida des del 1792, on havien arribat a tenir cinc o sis cases i havien fet feines de voluntariat a l’Hospital de Santa Maria, a la Maternitat o a la Llar de Sant Josep, entre altres, deixen la ciutat en la que és la cinquena comunitat religiosa que ha de tancar durant aquest 2022.

La mare Remedios, superiora de la comunitat, expressa la "gran tristesa que representa haver de marxar de Lleida" i prega "perquè hi hagi noves vocacions en el futur que permetin reprendre l'activitat". Les tres religioses que quedaven a la casa de Pardinyes tenen 92, 83 i 76 anys, respectivament.

La comunitat va patir un cop molt fort ara fa tres anys, quan van morir tres de les monges que vivien plegades i estaven vinculades a la parròquia de Sant Salvador del barri de Pardinyes. Ara, la superiora de la comunitat lleidatana, que portava quatre anys a la ciutat, anirà destinada a un pis del barri de la Barceloneta per fer tasques de prevenció de la marginació social. Les altres dues aniran una a una residència de gent gran a fer de voluntària i l’altra, a una casa amb altres germanes d’edat avançada.

El dimarts 27 de setembre, i coincidint amb la festivitat de Sant Vicenç de Paül, es farà una missa a la parròquia de Sant Salvador de Pardinyes, oficiada pel bisbe Salvador, com a comiat a la llarga presència de les Filles de la Caritat a la ciutat, que marxaran definitivament el dia 30.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.