Vés al contingut

notícies relacionades

escola campaners 2024

Acaba amb èxit la primera edició de l’Escola de Campaners de la Vall d’en Bas

VÍCTOR RODRÍGUEZ -CR | "Donem-ne gràcies i donem-nos gràcies", així s'expressava Pere Domènech, rector d'Olot, en dirigir-se al públic que esperava per gaudir de la mostra de tocs. I és que aquest passat dissabte una cinquantena de persones, entre amics, veïns i curiosos van aplegar-se a redós de l'església de Sant Romà de Joanetes per escoltar els diferents tocs manuals de campanes que s'han ensenyat durant aquesta primera edició a l'Escola de Campaners.

DSC_1325

Coses d'Antes: La matraca de campanar

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Per Setmana Santa, el silenci és més present que mai. I a les esglésies hi ha el costum d’emmudir les campanes des de Dijous Sant fins a la celebració de la Vetlla Pasqual. Durant aquest cicle, curt, però intens i importantíssim dins el calendari cristià, hi havia un antic instrument que tenia la funció de substituir les campanes en aquests dies de dolor i d’espera. Avui, a Coses d'Antes, parlem de la matraca de campanar.

Campaner

L'escola de campaners de La Vall d'en Bas és ja una realitat

CR/ACN | Fa uns mesos que Catalunya Religió avançava la notícia de la creació d'una escola de campaners a Catalunya, amb seu a Joanetes. Avui, 25 de setembre, és quan s'ha presentat oficialment als mitjans de comunicació l'escola a La Vall d'en Bas (Garrotxa).

campanes-joanetes-000

Joanetes serà la seu de la primera Escola de Campaners de Catalunya

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | El campanar de l’església de Sant Romà de Joanetes tornarà a tenir una vida ben activa. I és que aquesta població garrotxina de poc més de 300 ànimes acollirà la primera Escola de Campaners de Catalunya. Un projecte liderat pel professor de música i campanòleg Xavier Pallàs, tot un referent del món de les campanes a casa nostra.

Veure la fe