Vés al contingut

notícies relacionades

Fa 50 anys Tarancón ja feia ‘olor d’ovella’

(Josep Miquel Bausset) Si d’aquí un mes, concretament el 4 d’octubre, el cardenal Antonio Cañizares farà la seva entrada com a nou arquebisbe de València, cal recordar que aquest any en fa 50 que el bisbe de Solsona, Vicent Enrique i Tarancón, deixava aquesta diòcesi i entrava a Oviedo com a nou pastor de l’Església.

L'Església dels pobres vista des del Vaticà II

(CR) Joan Planellas, vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya, publica un estudi documentat històric sobre el concepte de la "Església dels pobres" en els últims 50 anys des del Concili Vaticà II. La idea d'una "Església pobra" i "per als pobres" és essencial en l'Evangeli i una de les claus del nou papat.

Hem perdut un referent: Modest Prats, capellà al servei d'unes persones i d'un poble

(Salomó Marqués) Acaba de morir mossèn Modest Prats i Domingo, capellà empordanès que per a moltes persones ha estat un referent de fe, catalanitat i democràcia. Tres aspectes que per ell eren indissociables. El vaig conèixer abans d'ordenar-se capellà el 1959 i al llarg de tots aquest anys d'amistat i peripècies en comú sempre posava en primer terme el fet de ser capellà. De capellà diocesà. Un adjectiu ben clarificador.

Sacrosantum Concilium, posar en relleu la bellesa de la litúrgia

(CET) A la Sala d’Actes del Seminari Conciliar de Barcelona s'ha commemorat els 50 anys de l’aprovació de la Constitució  Sacrosantum Concilium sobre la Sagrada Litúrgia del Concili Vaticà II. La Sacrosantum Concilium, aprovada el 4 de desembre de 1963, va ser la primera constitució conciliar.

La Facultat de Teologia rellegeix el Vaticà II des de la història de la salvació

(Facultat de Teologia de Catalunya) La Facultat de Teologia de Catalunya i l’Arquebisbat de Barcelona organitzen els dies 11 i 12 de desembre el Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II "L’Església del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, signe de la reconciliació", en el qual es revisitarà creativament el relat coherent de la proposta cristiana com a història de la salvació-reconciliació que pro

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe