Vés al contingut

notícies relacionades

El relat de Nadal, paradigma de resiliència

(Abat Oliba CEU) Si la Bíblia és el llibre més llegit de la història, el relat del naixement de Jesucrist és, probablement, una de les històries més conegudes del món. Per tant, és interessant pensar en el Nadal com a relat, i analitzar els valors que, en la seva condició de narració, és capaç de transmetre als que ho llegeixen o escolten.  

La Setmana de Cinema Espiritual a Andorra, un espai de reflexió i redescobriment

(Bisbat d’Urgell) La Setmana de Cinema Espiritual i de Valors celebra la seva desena edició del 8 al 12 de novembre. Serà als cinemes Illa Carlemany del Principat d’Andorra i hi assistiran alumnes de totes les escoles de la zona. També s’ha organitzat una sessió per a adults la nit de l’11 de novembre.

El postgrau que uneix espiritualitat i natura arriba també a la Vall de Núria 

(Laura Mor –CR) L'entorn del santuari marià de Núria, patrona del Pirineu català, serà l'escenari del quart curs d'especialització que proposa el Postgrau Significats i Valors Espirituals de la Natura de la Universitat de Girona. És la principal novetat d'una oferta formativa que arriba a la quarta edició i que enguany vol tastar l'alta muntanya.

La religió de les sèries

(Claretians) La Fundació Claret, amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, organitza el dissabte 14 d’abril el Simposi “La religió de les sèries”. El Simposi analitzarà quina influència tenen les sèries en els models i valors socials i com es planteja el tema religiós en aquest àmbit.

Com és un bon líder pastoral?

(Laura Mor –CR/Terrassa) Escolta amb atenció, detecta necessitats i acompanya amb actitud de servei. Són trets bàsics d'un bon líder. ESADE, l'escola de negocis dels jesuïtes, i la Cova de Manresa han llançat una proposta al conjunt de diòcesis amb seu a Catalunya per formar en lideratge els rectors de les parròquies. I el bisbat de Terrassa és el primer que s'hi ha sumat.

Nova edició del postgrau que uneix espiritualitat i natura

(Minyons Escoltes i Guies) Ja s'han obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau 'Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració' de la Universitat de Girona, organitzat amb la col·laboració de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

L'Escola Vedruna de Balaguer celebra 170 anys de presència i 50 de la nova escola

(Bisbat d'Urgell) L'Escola Vedruna de Balaguer va celebrar divendres el cinquantè aniversari de la nova escola, en el marc de les celebracions dels 170 anys de presència de les Religioses Vedrunes a la capital de la Noguera i al bisbat d'Urgell, i 190 de la fundació de l'Institut religiós per santa Joaquima de Mas i de Vedruna a Vic.

Albacete: "La diversitat és una fortalesa, no una amenaça"

(Direcció General d'Afers Religiosos) El butlletí del mes de gener de la Direcció General d'Afers Religiosos dedica l'entrevista a Álvaro Albacete. És el secretari general adjunt per a les Relacions Externes del Centre Internacional de Diàleg (KAICIID), amb seu a Viena (Àustria). Des del febrer del 2014 fins a l'agost del 2015 ha estat consultor especial del secretari general del KAICIID i promotor actiu del diàleg interreligiós

panoràmica

Veure la fe