Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 5/04/2018

(Claretians) La Fundació Claret, amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, organitza el dissabte 14 d’abril el Simposi “La religió de les sèries”. El Simposi analitzarà quina influència tenen les sèries en els models i valors socials i com es planteja el tema religiós en aquest àmbit.
Les dues aportacions principals seran de Luís M. Güell, director i productor de sèries de gran difusió, i de Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. També es farà una taula rodona amb Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3, Valentí Feixas, doctor en Educació, María-José Masanet, investigadora sobre sèries i joves i adolescents.

La reflexió parteix de l’èxit incontestable de les sèries televisives, que ha revolucionat el panorama de la ficció audiovisual. Les sèries, a més d’un gran negoci d’entreteniment, s’han convertit en un significatiu fenomen social i cultural, amb efectes globalitzadors. En els seus guions descriuen situacions quotidianes, exposen models de conducta, plantegen les preguntes essencials de la vida i n’orienten les respostes. Per tant marquen valors i tendències a infants, joves i adults, competint en influència amb la família, l’escola o les comunitats religioses. D’aquí la necessitat de tenir sentit crític per analitzar els interessos i objectius que hi ha darrera de cada producte i els valors i models que reflecteixen.

Per això, el Simposi s’interrogarà sobre amb quins criteris o “prejudicis” s’enfoca el tema religiós en una sèrie. Quina visió n’ofereix, quin paper en la vida de les persones i en la societat? Reflecteix adequadament el que es viu a la societat?

Aquest és el XXè Simposi que organitza la Fundació Claret dedicada, entre altres objectius, a promoure la reflexió sobre la comunicació de la fe cristiana en la societat i la cultura actual. L'any passat el Simposi es va centrar en la visió que ofereixen del cristianisme els relats mediàtics (podeu recuperar-lo aquí). Al web de la Fundació Claret es pot consultar el programa complert i inscriure's al Simposi. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.