Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat d’Urgell) La Setmana de Cinema Espiritual i de Valors celebra la seva desena edició del 8 al 12 de novembre. Serà als cinemes Illa Carlemany del Principat d’Andorra i hi assistiran alumnes de totes les escoles de la zona. També s’ha organitzat una sessió per a adults la nit de l’11 de novembre.

"El cinema també pot ser una porta interessant per aquest temps d'especial reflexió i redescobriment", valora la delegació d'ensenyament del bisbat d'Urgell que ha organitzat l'activitat. Les quatre pel·lícules que es projectaran en aquesta Setmana de Cinema Espiritual i de Valors són: ‘Rocca, cambia el mundo‘; ‘Uno para todos‘, ‘El año que dejamos de jugar‘, i ‘Minari‘.

Una organització que ha comptat amb la implicació dels mestres i professors de religió de totes les escoles d’Andorra. A més, la gran difusió d’aquesta iniciativa ha permès accedir a un ventall més ampli d’infants i joves. L’Editorial Edebé també ha participat de l’organització amb l’edició del material educatiu.

L'activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només als inscrits a l’assignatura de religió. Des de la delegació d'ensenyament expressen la voluntat de ser "una activitat d'educació amb valors oberta a tothom". Les projeccions seran en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dijous 11 a les 20:30 h. L’entrada serà gratuïta.

"Són poques les iniciatives que recuperen el cinema de valors"

Des de l'organització expliquen que la importància d’una formació crítica i activa entorn dels mitjans és un dels criteris prioritaris d’educadors i responsables socials. En aquest sentit, "el cinema es presenta com un territori preferent per l’edu-comunicació", diuen. "Són poques les iniciatives que recuperen el cinema de valors i que actuen directament al món educatiu, reunint la formació en el mitjà cinematogràfic i la promoció de valors socials, ètics i estètics".

Aquesta jornada ofereix un espai que abans no existia. Una iniciativa de promoció de cinema de valors espirituals i religiosos que, amb un sentit ampli, planteja els grans interrogants sobre el sentit a través de les pel·lícules.