Vés al contingut

notícies relacionades

Omella: “Comença una nova etapa: acompanyar i reparar les víctimes d’abusos”

(Jordi Llisterri –CR) Canvi de guió a la Conferència Episcopal Espanyola o “pas endavant” com ha dit el cardenal Joan Josep Omella en la presentació de l’auditoria que han encarregat al bufet madrileny d’advocats Cremades&Calvo Sotelo. Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa la iniciativa que es va anunciar dilluns com una auditoria jurídica independent.

Més rigor a les finances del Vaticà

(Vatican News) L’Autoritat de Supervisió i Informació Financera (ASIF) del Vaticà ha publicat aquest dijous el seu informe anual de 2020. El document assenyala “la tendència creixent en la proporció d’informes enviats a l’Oficina del Promotor de Justícia i d’informes rebuts”.

El Papa Francesc augmenta la transparència del Vaticà

(Vatican News) "Per permetre una gestió més eficaç dels recursos, he decidit, per tant, aprovar un conjunt de normes destinades a afavorir la transparència, el control i la concurrència en els procediments d'adjudicació dels contractes públics estipulats per compte de la Santa Seu i de l'Estat de la Ciutat de Vaticà ", escriu el Papa Francesc a la Carta Apostòlica en forma de Motu proprio, sobre la transparènci

Els claretians revisaran qualsevol cas d'abusos del passat

(CR) Transparència i tolerància zero davant dels abusos. Aquesta és la política dels missioners claretians tal com han expressat en un comunicat aquest dissabte. La congregació explica les mesures que han adoptat aquesta setmana sobre les acusacions d'abusos a menors. Reiteren el seu compromís amb la justícia, a l'expectativa de “qualsevol indicació des de Fiscalia que pugui aclarir els fets”.

L'economia de l'Església no és opaca

(Jordi Llisterri –CR) Aquesta és la setmana en la qual els bisbats catalans presenten els seus comptes anuals. Molt abans de la moda de la transparència ja ho feien. Des dels anys 80 se celebra la Diada de Germanor per donar compte dels ingressos i les despeses que tenen les diòcesis. En què es gasten els diners i d'on surten.

Veure la fe

podcasts