Vés al contingut

notícies relacionades

catedral-bisbe-vadell

La Catedral de Barcelona publica un llibre de predicacions del bisbe Vadell

CATEDRAL DE BARCELONA | El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha destacat aquest dimecres que el nou llibre amb les predicacions quaresmals del bisbe Antoni Vadell, que va morir el febrer de 2022 a causa d'un càncer de pàncrees, “és com un testament espiritual adreçat als joves i a tothom”. El llibre, editat per Publicacions de Catedral de Barcelona, pertany a la col·lecció Anima Sedis i s'ha presentat a la mateixa catedral. 

mes-llegits-2022

2022, l'any d'Ucraïna i l'adéu al bisbe Toni Vadell

CR | Sense dubte el 2022, a Europa, ha estat l'any de l'esclat de la guerra a Ucraïna. Una notícia que també hem seguit des de Catalunya Religió i que ha marcat el rànquing de notícies més llegides del portal aquest any.

Mor Antoni Vadell, el bisbe entusiasta

(Jordi Llisterri –CR) Cop dur per la comunitat diocesana, en la festa de santa Eulàlia, patrona de la Barcelona. Aquest dissabte al matí ha mort als 49 anys Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona i vicari general.

Vetlla de pregària pel bisbe Toni Vadell per l’agreujament de la seva salut

(CR) Aquest diumenge al vespre s’ha convocat una vetlla de pregària per la salut del bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell. Al juliol es va fer públic que li havien detectat un tumor localitzat al pàncreas i que seguiria el tractament de quimioteràpia. Diumenge al vespre, a través de WhatsApp, s’ha comunicat que està ingressat greu i que “ara més que mai el bisbe Toni necessita que intensifiquem les nostres pregàries”.

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

Toni Vadell: “La Fundació Joan Maragall és el rostre amable de l'Església”

(CR/Fundació Joan Maragall) Aquest dilluns la Fundació Joan Maragall ha inaugurat el curs acadèmic 2018-2019. Obre així el curs del 30è aniversari amb el mateix esperit i la mateixa il·lusió amb què va ser creada l'any 1989: "Fer del diàleg entre el cristianisme i la cultura una realitat substancial del nostre país". Així ho ha apuntat el president de l'entitat, Josep M. Carbonell, en l'acte celebrat al vespre a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe

podcasts