Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Antoni Vadell, el bisbe entusiasta

(Jordi Llisterri –CR) Cop dur per la comunitat diocesana, en la festa de santa Eulàlia, patrona de la Barcelona. Aquest dissabte al matí ha mort als 49 anys Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona i vicari general.

Vetlla de pregària pel bisbe Toni Vadell per l’agreujament de la seva salut

(CR) Aquest diumenge al vespre s’ha convocat una vetlla de pregària per la salut del bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell. Al juliol es va fer públic que li havien detectat un tumor localitzat al pàncreas i que seguiria el tractament de quimioteràpia. Diumenge al vespre, a través de WhatsApp, s’ha comunicat que està ingressat greu i que “ara més que mai el bisbe Toni necessita que intensifiquem les nostres pregàries”.

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

"En la catequesi ens trobem amb adults que tornen a la fe"

(Bisbat de Lleida) El bisbe auxiliar de Barcelona, Toni Vadell, i també president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya, va impartir fa uns mesos un curs a Lleida i aquí us deixem amb una entrevista. Com podem motivar als infants i joves amb la catequesi?

Bisbe Vadell: "L’Església està preparada pel món digital"

(Editorial Claret) “Les xarxes són un gran vehicle. Som dins la cultura del tuit: ràpid i curt. Però cal també la cultura del matís i el diàleg”. Així s’ha expressat el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, en el diàleg amb el vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna, Josep Lluís Micó, sobre Religió i món digital. Per Micó, expert en entorns digitals, “la religió no es pot permetre el luxe de prescindir de la tecnologia.

Toni Vadell: “La Fundació Joan Maragall és el rostre amable de l'Església”

(CR/Fundació Joan Maragall) Aquest dilluns la Fundació Joan Maragall ha inaugurat el curs acadèmic 2018-2019. Obre així el curs del 30è aniversari amb el mateix esperit i la mateixa il·lusió amb què va ser creada l'any 1989: "Fer del diàleg entre el cristianisme i la cultura una realitat substancial del nostre país". Així ho ha apuntat el president de l'entitat, Josep M. Carbonell, en l'acte celebrat al vespre a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

Ordenacions episcopals a Barcelona amb alegria

(Jordi Llisterri-CR) "Serviu al Senyor amb alegria". "Alegreu-vos sempre en el Senyor". Són els dos lemes episcopals que han escollit els dos nous bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Toni Vadell.

Sergi Gordo i Toni Vadell, nous bisbes auxiliars a Barcelona

(Jordi Llisterri-CR) Sembla que la Santa Seu sigui l'única institució internacional que creu en els Països Catalans. Aquest dilluns al migdia s'han fet públics els nomenaments de dos nous bisbes auxiliars per a Barcelona.  Sergi Gordo, capellà de Barcelona i fins ara secretari general de l'Arquebisbat, i Toni Vadell, capellà de Mallorca i Vicari Episcopal per a l'Evangelització.

panoràmica

Veure la fe

podcasts