Vés al contingut

notícies relacionades

2023-10-12 08.30.05

L'ACO celebra 70 anys en un acte amb Teresa Forcades

ACO | Esperança i alegria han estat les notes distintives en la Jornada General que l’ACO ha celebrat aquest dijous, coincidint amb el 70 aniversari de la fundació d’aquest moviment de Pastoral Obrera i que ha reunit prop de 300 militants, amics i simpatitzants en el decurs del dia als Salesians Rocafort, de Barcelona.
05-pobres

El papa Francesc i l’Església pobra i per als pobres

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? TERESA FORCADES –CR | El papa Francesc ha retornat la Teologia de l’Alliberament al Vaticà. Dic "retornat" perquè "l’opció preferencial pels pobres" que caracteritza tant la teologia de l’alliberament com el papat de Francesc, es va gestar precisament a Roma durant el Concili Vaticà II (Pacte de les Catacombes, 1965, amb el brasiler Helder Càmara i l’equatorià Leónidas Proaño, entre molts d’altres).
hospital-campanya-informe

L'Església presenta els resultats de l'enquesta sinodal a 500 persones en situació de pobresa

LUCÍA MONTOBBIO –CR | ‘Fer teologia des de les perifèries existencials’ és el projecte del Dicasteri Vaticà pel Servei del Desenvolupament Humà Integral que ha donat veu a 508 persones en situació de pobresa de més de 40 ciutats del món. Per primera vegada, s’ha presentat aquest divendres a la parròquia de Santa Anna de Barcelona en el marc de la ‘Trobada Esglésies Hospital de Campanya’ que s’ha celebrat de l’11 al 14 d’octubre. Del procés d’investigació, el repte principal que n'ha sortit és la renovació eclesial i teològica.

‘Espiritualitat i transformació social’, el nou Diàleg de Pedralbes amb Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, es podrà seguir per internet

(Institut de Cultura | Ajuntament de Barcelona)  Teresa Forcades i Arcadi Oliveres protagonitzaran aquest dimarts, 12 de febrer, a les 19.30 hores, una nova edició dels Diàlegs de Pedralbes. Aquesta nova edició porta per títol "Espiritualitat i transformació social", i se celebrarà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9).

Teresa Forcades obre web

(CR) La germana Teresa Forcades ja té web oficial. Forcades, una de les monges més mediàtiques del panorama català, ha fet pública aquesta nova eina perquè els seus lectors torobin diverses informacions sobre ella i la seva comunitat. Entre els temes que recentment s'ha pronunciat Forcades es troba el del virus del papil·loma humà.

Una teòloga medieval va tenir més èxit editorial que "Tirant lo Blanc"

(CR) El claustre del Monestir de Sant Cugat va ser l’escenari on es va presentar l'obra actualitzada Jesus i les dones d’Isabel de Villena publicada per Barcino en un acte que va comptar amb l'autora de l'actualització, Marta Pessarrodona i la monja i metgessa Teresa Forcades.

Teresa Forcades contra les pors

(Jordi Llisterri – CR) “Jesús és l’interlocutor principal de la meva vida”. És una de les frases de l’extensa explicació que fa Teresa Forcades sobre el seu procés de fe, Jesús, la Bíblia o la teologia sobre Maria en el llibre Converses amb Teresa Forcades. Aquesta setmana s’ha presentat a Barcelona i ella mateixa explicava que d’alguns d’aquests temes “ningú no m’havia preguntat mai fora de l’àmbit religiós”. Una manera d'arribar a un públic que mai comprarà un llibre de teologia.

panoràmica

Veure la fe