Vés al contingut

notícies relacionades

El Servei Jesuïta als Refugiats ajuda els joves del Sudan del Sud a través de l'esport

(JRS) “Abans de venir aquí, no era feliç”, afirma Wamin Rija, refugiat etíop. Parla del programa d'arts marcials que impulsa el centre del Servei Jesuïta als Refugiats (JRS) a Maban, al Sudan del Sud. Un programa amb el què els jesuïtes volen fer palès que l'esport i l'activitat física tenen efectes positius en les persones i les comunitats. "Em vaig trobar a mi mateix i he canviat", afegeix Rija.

Sudan del Sud: acord de treva amb la mediació de Sant’Egidio

(Marco Guerra -Vatican News) El govern del Sudan del Sud i els moviments de l'oposició han acordat un full de ruta per aconseguir una pau duradora i promulgar una reforma de la constitució. Al novembre les parts es tornaran a reunir a la seu de Sant’Egidio.

Avancen els projectes educatius dels jesuïtes a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Els catalans Pau Vidal i Àlvar Sánchez, que es troben treballant amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) al Sudan del Sud acaben de posar en marxa un blog amb el qual comparteixen les últimes notícies dels projectes que s'estan portant a terme a la regió de Maban, en la qual es troben.

Crisi de violència a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Sudan del Sud, el país més jove del món, està vivint una escalada de violència, coincidint amb el cinquè aniversari de la independència del país. Aquests últims dies, centenars de persones –població civil i forces de pau de l'ONU– han mort i milers han estat desplaçades internament dins de Juba, la capital, augmentant el temor que el país estigui a punt de caure en una guerra civil.  

"Un jesuïta al Sudan del Sud es fa entenedor: és una figura nítida i radical"

(Laura Mor –Raimat) Són conscients que "no només és una situació de pobresa, és una situació de guerra". Però el compromís i l'empenta de molts han superat la impotència que poden generar algunes realitats catalogades de "llunyanes". Els alumnes del Col·legi Claver de Jesuïtes Lleida han impulsat Jambatan, un projecte que abraça tota la comunitat educativa per contribuir en la millora de l'educació en un camp de refugiats a Maban, al Sudan del Sud.

Formació de mestres i atenció als més vulnerables, prioritats del JRS a Sudan del Sud

(Jesuïtes) El Servei Jesuïta als Refugiats (JRS), organització de la Companyia de Jesús que treballa servint i acompanyant desplaçats i refugiats arreu del món, és present al camp de refugiats de Maban, al Sudan del Sud, on porta a terme diversos programes centrats, especialment, en l'educació i l'atenció a les persones més vulnerables.  

panoràmica

Veure la fe