Vés al contingut

notícies relacionades

El papa tanca el Sínode obrint-lo a la misericòrdia

(CR) Aquest dissabte s'han publicat les conclusions finals que han aprovat els participants al Sínode de la Família. En els temes més polèmics s'obre la porta a una solució més personalitzada i a un discerniment des de cada cas. Tot i això, les propostes que afronten temes com la comunió als divorciats encara han acumulat un nombre significatiu de vots en contra.

Família Gay Montalvo al Sínode: “Res més sagrat que la dignitat que ens urgeix a formar una sola família”

(CR) Dins de les sessions plenàries del Sínode de Bisbes ja s’han fet les intervencions a l’Aula de les famílies que hi assisteixen. Com auditors, les famílies poden fer una breu intervenció. La Santa Seu ha publicat aquest dimarts els textos de les intervencions que es van fer dijous i divendres passat, entre elles la del matrimoni català format pel magistrat Eugeni Gay i Maria Montserrat Rosell.

Cinc catalans al Sínode sobre la Família

(Jordi Llisterri -CR) Cinc catalans participaran en el Sínode de Bisbes sobre la família que comença aquest diumenge a Roma. L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, el claretià Maties Augé, el professor Lluís Clavell, i el matrimoni format per Eugeni Gay i Maria Montserrat Rosell. Tots escollits per nomenament directe del papa Francesc.  

“Animi el Sant Pare a continuar empenyent aquesta primavera eclesial”

(FJM/CR) “Senyor Cardenal, quan es trobi amb el Sant Pare animi’l a continuar empenyent aquesta nova primavera eclesial perquè ens està fent un gran bé i, cregui’m, molts allunyats de l’Església tornen a preguntar-se si el relat de la fe pot tornar a ser important en les seves vides”. Aquesta és la petició que públicament va fer a l’arquebisbe de Barcelona el president de la Fundació Joan Maragall, Josep Maria Carbonell. 

panoràmica

Veure la fe