Vés al contingut

notícies relacionades

ou-com-balla

D'on ve la tradició de “l'ou com balla” per Corpus?

JOSEP GORDI –CR | La festa del Corpus o “Corpus Christi” és una festa de l’Església catòlica que venera el sagrament de l’eucaristia i la presència del cos de Crist en la consagració. La va instituir el papa Urbà IV el 1262. En aquell moment encara es mantenien ritus pagans, sobretot els relacionats amb l’arribada de la primavera, el triomf de la vida i l’esclat de la fertilitat després del llarg hivern.

vella-quaresma-mataro

Quins simbolismes amaga la Quaresma?

JOSEP GORDI –CR | La Quaresma és un període del calendari litúrgic cristià que prepara el cos i l'esperit per a la Pasqua. Quan parlem d'aquests 40 dies que comencen amb el Dimecres de Cendra, ens venen al cap el dejuni, els bunyols de Quaresma, el bacallà, les set cames de la Vella Quaresma o les tradicionals conferències quaresmals. Però, quins simbolismes amaga aquesta festa cristiana?

fira-santa-llucia

Quin simbolisme hi ha darrere els ornaments vegetals de Nadal?

JOSEP GORDI –CR | Si passegem per la Fira de Santa Llúcia de Barcelona o per qualsevol dels mercats de Nadal que s’instal·len a les places de moltes ciutats i pobles europeus, observarem un gran nombre d’elements vegetals que es venen com a ornaments nadalencs. Però, quin simbolisme tenen totes aquestes plantes? Per què hi ha aquest lligam entre vegetals i la festa cristiana de Nadal? 

Veure la fe