Vés al contingut

notícies relacionades

migra-studium-cie

“Hi ha una cultura policial vigent i molt instaurada en el CIE de Barcelona”

AINA ARGUETA -CR | Els Centres d’Internament d’Estrangeria, coneguts popularment com a CIE, tenen una funció clara: repatriar als estrangers al seu país d’origen. La realitat és que el 64% de les persones internades al CIE de Zona Franca de Barcelona, un dels set arreu de l’estat espanyol, són posades en llibertat i no tornen al seu país d’origen.

"Una sentència dolorosa pels demandants i la societat civil"

(CR) Aquest dijous es va fer pública la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans en relació a les devolucions sumàries, popularment conegudes com “devolucions en calent”. La sentència no legitima aquestes expulsions de migrants, però obre la porta a nous elements que les justifiquin. Elements com l’entrada en grup o l’acusació d’haver emprat la violència per entrar a l’Estat Espanyol seran suficients per avalar l’expulsió sense garantir l’assistència lletrada, traducció o l’accés a sol·licitar asil.

Els jesuïtes tornen a denunciar la situació dels CIE

(Jesuïtes) El proper dimecres es presenta a Barcelona l’informe 2015 del Servei Jesuïta a Migrants (SJM) sobre la situació als Centres d’Internament d’Estrangers. El document constata que es produeix un abús de l’internament i que es vulneren els drets de les persones. Per això, l'SJM demana el tancament d'aquests centres i que, mentrestant, es redueixi el nombre d’internaments i es dignifiquin les condicions de vida als centres.

Càritas i Jesuïtes lamenten l'escassa aplicació del reglament dels CIE

(CR/Càritas Barcelona) "Animem la comunitat cristiana i la societat en general a estar alerta enfront d'aquests espais opacs que tant sofriment personal i familiar generen, en els quals tanquem a persones migrants per una simple infracció administrativa, per no tenir papers". És una de les conclusions del manifest amb què el Servei Jesuïta a Migrants i Càritas Espanyola senyalen els escassos avenços en l'aplicació del Reial decret 162/2014 sobre Reglament de funcionament i règim interior dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), publicat ara fa un any.

Veure la fe