Vés al contingut

notícies relacionades

les-santes-175-00

Mataró es prepara per celebrar el 175è aniversari de la Missa de les Santes

RAMON BASSAS –CR | Una exposició, un llibre, un cicle de conferències, material didàctic i una sèrie d’activitats “per viure la Missa de les Santes a la vida quotidiana” precediran l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment musical i litúrgic, distintiu de la festa major de Mataró, que aquest 2023 fa 175 anys. Així ho ha explicat Nicolau Guanyabens, director del Museu Arxiu de la parròquia de Santa Maria de Mataró i un dels quinze integrants d’una comissió gestora creada ad hoc per a 2023 i 2024. Ho ha fet a la roda de premsa celebrada aquest dimarts al matí a la capella de les patrones de Mataró a la basílica mateix. 

jordi-illa-mor

Mor Jordi Illa, el rector de Mataró que va tornar a la ciutat

RAMON BASSAS –CR | Vaig conèixer en Jordi Illa fa uns anys, en una pregària amb les carmelites que cada Nadal organitza l'Acció Catòlica Obrera (ACO) de Mataró. No recordo si era abans o després que el nomenessin rector de Maria Auxiladora, la parròquia del barri de Cerdanyola de Mataró. "El barri gran de Mataró", en va dir el qui també en fou rector, Josep Lligadas, en un memorable llibre.
Les Santes Mataro 2022

Mataró celebra els 250 anys de l’arribada de les relíquies de les Santes

Ramon Bassas/Jordi Llisterri –CR | Almenys una vegada a la vida s’ha de participar a la Missa de les Santes de Mataró. Aquest any encara amb més motiu, perquè ha coincidit amb el 250 aniversari de l’arribada a la ciutat de les relíquies de les Santes Juliana i Semproniana, procedents de Sant Cugat del Vallès.

panoràmica

Veure la fe