Vés al contingut

notícies relacionades

caritas-barcelona-families

3 de cada 5 infants viuen en situació de patiment psicoemocional a Barcelona

CÀRITAS BARCELONA | Gairebé un 90% de les llars amb infants ateses per Càritas Diocesana de Barcelona es troba en situació de pobresa severa. Aquesta és una de les conclusions de l'informe 'Cuidar i créixer en fragilitat: Famílies, infants i adolescents en situació de vulnerabilitat' que Càritas Barcelona ha presentat aquest dimecres al Palau Macaya. En l'acte, que ha aplegat més de 150 persones, també s'ha destacat que tres de cada cinc infants viuen el patiment psicoemocional.

Càritas considera que encara estem lluny de la recuperació econòmica

(Càritas Barcelona) “Hi ha el discurs que estem superant la crisi perquè ens basem en indicadors macroeconòmics, que van bé, com ara que el PIB ha crescut, que els tipus d’interès baixen, etc. No obstant, ens oblidem que la renda familiar neta disponible ha disminuït pràcticament un 24%, que la taxa d’atur segueix sent elevada (del 24,4%, segons l’INE, mentre que a Europa és del 10,1%) i que l’atur juvenil és el més alt de la UE (del 21,6% mentre que a l’Estat espanyol és del 55%).

"El sector social dels jesuïtes el construïm entre tots"

(Laura Mor –CR) Es consolida el treball en xarxa de les entitats de la Companyia de Jesús dedicades a l'acció social a Catalunya. Els directors dels diferents centres, associacions i fundacions s'han reunit aquesta setmana per perfilar com seguir compartint recursos, contactes i neguits de la tasca diària.

panoràmica

Veure la fe