Vés al contingut
Catalunya Religió
nou-hospital-evangelic-bcn-00
Fotografia: Grup Assistencial Evangèlic.
Galeria d'imatges

GRUP ASSISTENCIAL EVANGÈLIC L’Hospital d’Atenció Intermèdia obre les portes al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Amb 203 llits, aquest nou centre contribuirà a millorar la cobertura assistencial dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. Durant aquest cap de setmana s’han traslladat 95 pacients de les antigues dependències del carrer Camèlies, al barri de Gràcia.

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat, durant el matí d’aquest dilluns 22 d’abril, el nou Hospital Evangèlic de Barcelona acompanyat de la directora general del Grup Assistencial Evangèlic, Reyes Gualda i del director de l’Hospital Evangèlic de Barcelona, Jesús Alburquerque

Després d’una reunió amb el comitè de trasllat i la direcció del centre, el conseller de Salut ha ressaltat la importància de l’orientació que se li dona en aquest hospital a l’atenció intermèdia, que tindrà “una relació magnífica amb l’atenció hospitalària, amb el CUAP, els CAP i especialment amb l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau”. Aquest treball multidisciplinari i en xarxa “ha de permetre una nova orientació a l’atenció a la fragilitat, sobretot amb la gent gran, per tal que puguin estar el màxim de temps a casa”, ha afegit el conseller.

“El centre té un rol important en la transformació de l'atenció intermèdia, amb el nou projecte d'unitat comunitària de fragilitat i l’atenció domiciliària intermèdia”

La directora general del Grup Assistencial Evangèlic, ha fet esment als gairebé 150 anys d’història amb els quals compta la institució. A més ha comentat el model de gestió innovador i centrat en la persona, la vocació de servei de l’hospital, el treball en xarxa amb altres institucions sanitàries i socials del territori i també amb les universitats i centres formatius. “El centre té un rol important en la transformació de l'atenció intermèdia, amb el nou projecte d'unitat comunitària de fragilitat i l’atenció domiciliària intermèdia”, ha emfatitzat Gualda.

203 llits d’atenció intermèdia

El nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona està situat al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí de la ciutat de Barcelona. Té una superfície de 10.348 metres quadrats i l’edifici consta de 6 plantes d'hospitalització destinades a persones convalescents, en situació subaguda, amb necessitat de cures pal·liatives i amb malalties neurodegeneratives (psicogeriàtriques i dany cerebral). L’àrea ambulatòria estarà situada a la planta baixa.

El centre, gestionat per la Fundació Privada Hospital Evangèlic, disposarà de 203 llits d’atenció intermèdia repartits entre unitat de llarga estada, unitat funcional de rehabilitació, de subaguts i cures pal·liatives. L’àrea ambulatòria compta amb 38 places d’hospital de dia terapèutic, a més de les consultes ambulatòries de trastorn cognitiu. 

Nou model d’habitació empàtica dissenyada amb una concepció humana on prima l’autonomia, la independència i el màxim benestar

A part de les plantes d’hospitalització, el conseller de Salut ha visitat el futur espai de la Unitat Comunitària de Fragilitat, que compta amb 490 metres quadrats i que està situat a la planta baixa de l’edifici, la gestió de la qual es durà a terme amb una aliança estratègica entre el Grup Assistencial Evangèlic i l’Institut Català de la Salut.

Per cloure la visita el conseller també ha pogut veure el nou model d’habitació empàtica. Dissenyada amb una concepció humana, és un model d’habitació doble que prima l’autonomia, la independència i el màxim benestar possible de les persones, de la mateixa manera que facilita la feina del personal assistencial.

L’Hospital Evangèlic de Barcelona

L’Hospital Evangèlic de Barcelona és un dels hospitals amb més trajectòria de la Ciutat Comtal, on es presten serveis sanitaris des de 1879. Actualment, és un centre de més de 10.000 metres quadrats funcional, acollidor i innovador, de sis plantes i 203 llits, ubicat en ple 22@, al carrer Ciutat de Granada, 108. Es tracta d’un Hospital d’Atenció Intermèdia, en què s’ofereix una cartera de serveis integrats per promoure una ràpida recuperació del pacient amb una atenció personalitzada, holística, propera i humana. Aprofitant el trasllat al nou edifici, l’hospital ha canviat de nom, passant de Nou hospital evangèlic a Hospital Evangèlic de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.