Vés al contingut

notícies relacionades

ajuntament-barcelona-eleccions

Què diuen sobre religió els programes electorals de Barcelona?

ROGER VILACLARA –CR | En vigílies de les eleccions municipals que se celebren aquest 28 de maig, hem buscat què diuen els programes electorals dels diferents grups municipals de Barcelona sobre religió i espiritualitat. Hi ha propostes sobre els afers religiosos a la ciutat comtal?

L’assignatura de religió musulmana, encara inexistent a Catalunya

(David Casals i Vila –CR) Petit avenç per aconseguir que a l’igual que s’ofereix una assignatura de religió catòlica o evangèlica en l’ensenyament obligatori per a les famílies que així ho demanen, passi el mateix amb la tradició musulmana, quelcom que reconeix la legislació espanyola des de 1992 però que la Generalitat segueix sense aplicar, a diferència d'altres autonomies.

Resum del 2014, a 'Signes dels temps'

(CR) Aquest diumenge el programa de Televisió de Catalunya 'Signes dels temps' tancarà l’any 2014 repassant les notícies més destacades dels últims dotze mesos en l’àmbit de l’Església universal, espanyola i catalana.

Els editors de temàtica religiosa: "Hem de fer llibres que pugui llegir tothom"

(Laura Mor CR) El posicionament del llibre religiós en l'àmbit català i en l'internacional és molt heterogeni. Així ho ha evidenciat la 32a Fira Internacional del Llibre, celebrada aquesta setmana a Barcelona. Des de dimecres i fins divendres, el Liber ha convocat editors d'arreu del món i el llibre religiós també s'hi ha fet present. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb professionals d'aquest sector d'algunes de les editorials que hi han tingut un estand pròpi.

"Les noves tecnologies poden ajudar a canviar els rols de gènere"

(Eulàlia Tort –CR) 'Media, Religió i Gènere a Europa'. Aquest és el títol del seminari que va organitzar l'Observatori Blanquerna en el marc del projecte RISECI el passat 13 de juny a Barcelona i que va aplegar ponents de tota la Unió Europea. L'objectiu era reflexionar sobre com la categoria de 'gènere' determina l'espai públic europeu i la identitat cultural.

Veure la fe