Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau confia que hi haurà “un testimoni col·lectiu de solidaritat”

(CR) Justícia i Pau Catalunya demana a les autoritats polítiques i sanitàries que “impulsin totes les mesures necessàries de suport i protecció als més afectats, especialment a les persones més vulnerables i les que es troben en situacions d’internament i les sotmeses a privació de llibertat”. És un dels missatges del comunicat que ha publicat aquesta entitat eclesial amb motiu de la pandèmia pel coronavirus.

Homes als òrgans de decisió de l'Església, dones a la base

(Laura Mor –CR) Invisibilitat, poca o nul·la representació en espais de decisió. Per la seva condició, les dones no poden accedir als càrrecs de rector, vicari o diaca parroquial. Tampoc poden ser bisbes. Ni vicaris episcopals, ni optar a la responsabilitat del seminari. Sí que poden accedir a la secretaria general o la cancelleria d'un bisbat, així com a les delegacions o els secretariats diocesans. I aquí tenen una humil presència. A mesura que ens acostem a la base, les xifres s'inverteixen. El consell pastoral diocesà, que és un òrgan consultiu, compta amb un 42% de dones.

Francesc Palau: “Volem dotar Sant Joan de Déu d'un caràcter científic potent”

(Sant Joan de Déu) El doctor Francesc Palau va assumir el paper de director del recent Institut de Recerca Sant Joan de Déu el juliol de 2015. Sant Joan de Déu li ha donat l'oportunitat de realitzar el projecte científic que ell desitjava: combinar l'assistència a l'hospital amb la investigació bàsica/clínica en l'àmbit de les malalties rares.

El barri La Salut de Badalona consolida la Diverfesta

(Fundació Salut Alta) Un any més, el barri de La Salut de Badalona ha pogut gaudir d’un dels únics actes festius i lúdics realitzats a la zona: la Diverfesta de la Fundació Salut Alta. Concebuda com una festa oberta i integradora, de tots i per a tots, i en línia del lema d’enguany 'Junts podem arribar més lluny', és rellevant destacar la participació dels infants, voluntaris, professionals i famílies vinculades amb l’entitat, que forma part del sector social

“La malaltia és una lliçó que ensenya i enriqueix”

(Bisbat de Girona) “No hi ha malaltia inútil”. Podria ser un resum de la ponència que Joan Viñas, metge cirurgià i fundador del grup de Professionals Sanitaris Catòlics (PROSAC) a Lleida, va presentar en la Jornada diocesana de Pastoral de la Salut que va tenir lloc diumenge al Casal Bisbe Cartañà de Girona. Amb el títol 'Salut en l'enseopec de la malaltia: Sentit de vida', va adreçar-se a més d'un centenar de participants.

panoràmica

Veure la fe