Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau confia que hi haurà “un testimoni col·lectiu de solidaritat”

(CR) Justícia i Pau Catalunya demana a les autoritats polítiques i sanitàries que “impulsin totes les mesures necessàries de suport i protecció als més afectats, especialment a les persones més vulnerables i les que es troben en situacions d’internament i les sotmeses a privació de llibertat”. És un dels missatges del comunicat que ha publicat aquesta entitat eclesial amb motiu de la pandèmia pel coronavirus.

Homes als òrgans de decisió de l'Església, dones a la base

(Laura Mor –CR) Invisibilitat, poca o nul·la representació en espais de decisió. Per la seva condició, les dones no poden accedir als càrrecs de rector, vicari o diaca parroquial. Tampoc poden ser bisbes. Ni vicaris episcopals, ni optar a la responsabilitat del seminari. Sí que poden accedir a la secretaria general o la cancelleria d'un bisbat, així com a les delegacions o els secretariats diocesans. I aquí tenen una humil presència. A mesura que ens acostem a la base, les xifres s'inverteixen. El consell pastoral diocesà, que és un òrgan consultiu, compta amb un 42% de dones.

“La malaltia és una lliçó que ensenya i enriqueix”

(Bisbat de Girona) “No hi ha malaltia inútil”. Podria ser un resum de la ponència que Joan Viñas, metge cirurgià i fundador del grup de Professionals Sanitaris Catòlics (PROSAC) a Lleida, va presentar en la Jornada diocesana de Pastoral de la Salut que va tenir lloc diumenge al Casal Bisbe Cartañà de Girona. Amb el títol 'Salut en l'enseopec de la malaltia: Sentit de vida', va adreçar-se a més d'un centenar de participants.

panoràmica

Veure la fe