Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos i té com a finalitat dotar d’eines les institucions i la ciutadania per tal de garantir la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat i l’exercici del dret a la llibertat religiosa.

A través del Pla de formació en matèria de diversitat religiosa que preveu diferents línies d’actuació: la formació bàsica adreçada al personal al servei de les administracions públiques catalanes, la formació a mida en matèries específiques sobre gestió de la diversitat religiosa adreçada a administracions i col·lectius professionals, la sessions de divulgació i bones pràctiques i la formació per a entitats religioses, és pretén promoure el coneixement de la diversitat religiosa present al nostre país, i contribuir així, al seu reconeixement.

Aquest Pla que es du a terme des del setembre de 2013, recupera les actuacions de formació realitzades amb anterioritat incorporant elements que permeten donar major assistència a les demandes del territori i de les diferents institucions, ampliant els col·lectius als quals s’adreça (per exemple professionals de relacions laborals, joventut, educació en el lleure, atenció a la infància i l’adolescència, etc.), amb una especial incidència en l’àmbit educatiu, sanitari i penitenciari, i oferint activitats complementàries com ara les visites a centres de culte, que acosten l’alumnat a la realitat de les entitats i confessions religioses presents a Catalunya. Cal destacar també que l’establiment de col·laboracions institucionals amb diferents institucions, com ara l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i el Memorial Democràtic, per arribar a més àmbits d’intervenció.

Des de setembre del 2013 a desembre del 2017 s’han programat 200 activitats formatives amb l’assistència de 5.929 persones, i s’han organitzat 37 visites a centres de culte, fet que ha suposat multiplicar per quatre l’activitat formativa de la Direcció General d’Afers Religiosos.

De l’exercici 2017 cal destacar que s’ha doblat el nombre d’actuacions dutes a terme l’any 2016, amb una especial incidència en les sessions de formació a mida per a professionals dels centres educatius i sanitaris; la incorporació de l’àmbit d’intervenció en infància i adolescència en risc, així com la formació realitzada en el marc del conveni de col·laboració per al voluntariat dels Jocs Mediterranis 2018 a Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.