Vés al contingut

notícies relacionades

pau-vidal-jesuites-documental

Pau Vidal: “Els jesuïtes volem posar llum sobre la cultura del silenci amb els abusos”

CR | “Vam decidir participar en aquest documental per voluntat de transparència, per demanar perdó i per reconèixer el passat”. Amb aquestes paraules el delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya, Pau Vidal, ha explicat la participació dels jesuïtes al documental ‘La Fugida’, que relata els abusos per part de dos religiosos a col·legis jesuïtes de Barcelona i Bolívia. Vidal ha estat aquest matí al programa d’Els Matins de TV3, després de l’estrena aquest dilluns del llargmetratge coproduït per 3Cat, i ha assegurat que els jesuïtes volen “posar llum a la cultura del silenci dels abusos”.

pau-vidal-delegat

Pau Vidal, nou delegat dels jesuïtes a Catalunya

JESUÏTES | El jesuïta Pau Vidal ha estat nomenat com a nou delegat de la Plataforma Apostòlica dels jesuïtes a Catalunya. Pren el relleu a Enric Puiggròs, que ha ocupat aquest càrrec al llarg dels darrers 3 anys i que a partir de la setmana vinent, pren possessió com a provincial de la Companyia de Jesús a Espanya.

pluja-pregaria

Per què es prega per la pluja?

ROGER VILACLARA –CR | Davant la situació de sequera que viu el país i la manca de pluja dels últims mesos, la resposta de l'Església ha aixecat polseguera. S'han organitzat pregàries o processons per la pluja com la d'Espunyola o la de Peralada. També l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat a les comunitats que preguin per la fi de la sequera. I fins i tot RAC1 aquest dijous ha fet una ofrena a la Mare de Déu de Montserrat per demanar-li que plogui.

Resposta a Mória: “Més acollida i menys hostilitat”

(Ignasi Escudero –CR) Cendra, metalls i brossa. La desoladora imatge del camp de refugiats de Mória, a l’illa grega de Lesbos, ha donat la volta al món i ha deixat 13.000 persones sense res. L’origen dels incendis que van tenir lloc la matinada de dimecres passat encara està per determinar, però fonts del govern grec han apuntat que podrien estar provocats pels propis refugiats en un intent desesperat de ser reubicats a la península hel·lènica.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe