Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) La Comunitat de Sant’Egidi a Barcelona convoca una vetlla de pregària pels refugiats a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor aquest dilluns 14 de setembre a les 20h, davant l'incendi del camp de Mória i la desatenció de 13.000 refugiats de l'illa grega de Lesbosa.

En un comunicat emès dimecres passat, la Comunitat de Sant’Egidi fa una crida als països de la Unió Europea per tal que “acullin de manera urgent els refugiats que ho han perdut tot a causa de l'incendi del camp de Mória”. L’incendi va reduir a les cendres el camp de refugiats de Mória, a l’illa grega de Lesbos, on 13.000 refugiats vivien en condicions d’amuntegament i de gran precarietat segons havien denunciat diverses ONG presents a l’indret. El camp fou construït, inicialment, per donar allotjament a  3.000 persones.

“Es tracta de sol·licitants d'asil que fa mesos –alguns, anys– que viuen en condicions d'extrema precarietat després d'haver fet viatges llargs i perillosos per fugir de guerres o de situacions insuportables, en gran part provinents de l'Afganistan”, declara en un comunicat la Comunitat de Sant’Egidi.

Molts dels joves i adults de la comunitat aquest estiu han fet tasques de voluntariat per ajudar als refugiats -en la restauració, animació infantil i classes per a adolescents- i també han acompanyat alguns dels sol·licitants d’asil que el papa Francesc va dur a Roma l’abril del 2016 després de la seva visita a l’illa de Lesbos.

“Per fer front a l'emergència d'aquests moments, demanem que els refugiats siguin traslladats de manera urgent a camps en condicions, amb serveis, a terra ferma, per evitar nous drames fruit de la desesperació. També cal que les associacions presents a l'illa tinguin lliure accés per dur ajuda immediatament als refugiats”, han remarcat.

 

Per la seva banda, el papa Francesc també ha tingut paraules pels refugiats aquest diumenge. Després de l’àngelus, el Pontifex ha declarat que expressat “la meva solidaritat i proximitat a totes les víctimes d'aquests dramàtics esdeveniments”, ha afegit que “està sempre viu en mi el record de la visita a Lesbos, i la crida juntament amb el Patriarca Ecumènic Bartomeu i l'Arquebisbe Jerònim d'Atenes, per garantir una acollida humana i digna a les dones i homes migrants, als refugiats, als quals busquen asil a Europa”.