Vés al contingut

notícies relacionades

Per què se celebra el Dia de la Fraternitat Humana el 4 de febrer?

(CR) “L'escalada de tensió i de preparació bèl·lica a les portes europees, la multitud de morts al Mediterrani, la infinitat de petites i grans violències quotidianes, que seguen vides i destrueixen el planeta, evidencien la necessitat d'educar, de reflexionar, de pregar i de treballar eficaçment per avançar cap a una cultura de pau i fraternitat”.

Les vacunes contra el Covid-19, un “bé comú universal”

(CR) Aquest dimecres, el Papa Francesc ha enviat una carta als participants de la XXVII Cimera Iberoamericana, que s’havia de celebrar a Andorra el 2020 però que finalment s’ha celebrat aquesta setmana. A més de desitjar que la trobada sigui fructífera, el Papa ha aprofitat el text per recordar els “milions de víctimes i de malalts”, assegurant que prega per a ells i els seus familiars.

Barcelona presenta ‘el Davos’ econòmic del papa Francesc

(Laura Mor –CR) Com és l’economia del bé comú que proposa el papa Francesc? Es poden implantar criteris d’equitat social i de desenvolupament integral en el model econòmic que articula tantes decisions polítiques? Barcelona ha acollit aquest dimarts un dels 250 actes que s’han organitzat arreu del món per parlar sobre la proposta del papa Francesc per una economia global. Són el preàmbul de la trobada internacional que el pontífex convoca a la ciutat d’Assís i que alguns han batejat com “el Davos del Papa”.

Se senten escoltats els joves per l'Església?

(Laura Mor/Glòria Barrete –CR) Continuem la tercera part de la sèrie Joves i Església amb motiu de la celebració del Sínode de Joves preguntant a sis joves si se senten escoltats. Tenen espais? L'Església és una institució que escolta? Com apropar el missatge cristià avui?

Francesc amb les religions: "El nostre camí és el de sanar els conflictes des de dins"

(CR) "Nosaltres, com a responsables religiosos, som cridats a ser sòlids ponts de diàleg, mediadors creatius de pau. Ens dirigim també als qui tenen la més alta responsabilitat al servei dels pobles, als líders de les nacions, perquè no es cansin de buscar i promoure camins de pau, mirant més enllà dels interessos particulars i de cada moment". Són paraules del papa Francesc en l'acte de cloenda d'aquest dimarts de la trobada internacional 'Set de Pau.

GOAC: "Els pobres no poden esperar"

(GOAC) Des de la Germanor Obrera d’Acció Catòlica Barcelona-Sant Feliu han emès un comunicat aquests dies fent referència a les eleccions de diumenge. Una reflexió com a Església que busca la igualtat i la justícia, i que subratlla "la urgent regeneració moral de la democràcia".

Veure la fe