Vés al contingut

notícies relacionades

salvador-miguel-montenegro

“Óscar Romero va ser el primer defensor de drets humans d'El Salvador”

AINA ARGUETA –CR | “La poca democràcia que tenim està en perill”. Així d'alarmants són les paraules de Miguel Rogel Montenegro, director de la Comissió de Drets Humans del Salvador (CDHES). Després de la seva participació en el Congrés Mundial de la Federació Internacional dels Drets Humans (FIDH) a París, ha estat a Barcelona per denunciar el règim d'excepció que porta vigent des del 27 de març al seu país, després de ser renovat 7 vegades.

40è aniversari de l'assassinat de Sant Romero

(Vatican News) Amb motiu dels 40 anys de l'assassinat de Monsenyor Óscar Romero, arquebisbe de San Salvador, la Conferència Episcopal del Salvador ha declarat al 2020 "any jubilar martirial".

El que ens ha deixat Sant Óscar Romero

(Jordi Llisterri-CR) Barcelona ha celebrat la canonització del bisbe Óscar Romero a l’Església de Santa Anna, temple que acull també unes relíquies del sant proclamant aquest 14 d’octubre. La celebració va ser una mirada al que aporta avui la vida de Romero amb els testimonis d’Arcadi Oliveras, de Justícia i Pau, i de Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

​​​​​​​Romero a Catalunya

(Glòria Barrete –CR) 'San Romero de América', com des de fa anys anomenen a qui va ser l'arquebisbe de San Salvador fins al seu assassinat l'any 1980, rep aquest diumenge 14 d'octubre oficialment aquest títol. Serà a la canonització conjunta amb Pau VI, els sacerdots italians Francesco Spinelli i Vincenzo Romano, la religiosa alemanya Maria Caterina Kasper i l'espanyola Nazaria Ignacia March Mesa.

El papa Pau VI i el papa Francesc

(Claret) Aquest diumenge serà canonitzat el papa Pau VI. Coincidint amb aquesta celebració l’Editorial Claret a la Llibreria Claret va presentar dimarts el llibre Pau VI. Evangeli i alegria del pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat. Es tracta d’una obra commemorativa i vol fixar-se en l’actualitat de l’itinerari de Pau VI en relació a la vida actual de l’Església, liderada pel papa Francesc.

Bernabé Dalmau: “Amb Romero, Déu ha passat pel Salvador”

(Bisbat de Girona) "Bernabé Dalmau: “Amb Romero, Déu ha passat pel Salvador”. Amb aquestes paraules feia referència el jesuïta Ignacio Ellacuría a la figura del bisbe Óscar Romero (1917-1980). Ha estat el pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, qui al llarg de la conferència "Sant Romero d'Amèrica, amic dels pobres", celebrada aquest dijous a Figueres, les ha recordades.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe