Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Vatican News) Amb motiu dels 40 anys de l'assassinat de Monsenyor Óscar Romero, arquebisbe de San Salvador, la Conferència Episcopal del Salvador ha declarat al 2020 "any jubilar martirial".

A causa de l'emergència sanitària internacional, l'Església no podrà celebrar un seguit d'activitats que estava previstes per recordar els màrtirs de Monsenyor Óscar Romero, i altres religiosos que van morir en el marc del conflicte armat. Una celebració que ha passat a les xarxes socials organitzades per la Generación Romero mitjançant una retransmissió en viu. 

Monsenyor Óscar Romero va ser assassinat mentre celebrava missa el 24 de març de 1980 per un franctirador, amb la complicitat i col·laboració de govern. El llavors arquebisbe de San Salvador denunciava la injustícia, i va ser considerat un enemic per l'Estat.

L'Església salvadorenca va recordar el 12 de març, el 43è aniversari del martiri del pare Rutilio Grande; aquest 24 de març es commemora l'aniversari del martiri de Sant Romero, i el 14 de juny el 40 aniversari del martiri del pare Cosme Spessotto.

"El martiri és el major testimoni de la fe, ja que reprodueix fidelment el Crist, al lliurar la pròpia vida perquè altres tinguin vida en abundància", asseguren els bisbes en un comunicat.

Sant Óscar Arnulfo Romero va néixer el 15 d'agost de 1917 a Ciudad Barrios, a la regió de San Miguel, va viure una infància al costat dels seus altres germans en un entorn accentuat per la senzillesa, la humilitat i el fervor a Déu i la Verge Maria, com s’afirma en dades biogràfiques. Valors morals que sumats als vots sacerdotals de pobresa i obediència, van segellar el destí del més universal dels salvadorencs.

El 2015, va ser reconegut com a màrtir per odi a la fe i beatificat a El Salvador. Va ser canonitzat pel Papa Francesc el 14 d'octubre de 2018.