Vés al contingut

notícies relacionades

Visita nou bisbe Girona

El nou bisbe Octavi Vilà fa la primera visita a Girona

BISBAT DE GIRONA | Aquest divendres fra Octavi Vilà ha fet la primera visita a la seva nova seu episcopal. L’administrador diocesà, Lluís Suñer, ha rebut a l'edifici de les oficines diocesanes de la plaça del Vi de Girona. En aquesta primera visita, el bisbe electe de Girona ha pogut conèixer les instal·lacions i saludar el personal de la cúria diocesana.

abat-bisbe-girona-planellas-2

De Puigdemont a Salvador Illa, les reaccions al nou bisbe de Girona

CR | El nomenament de l'abat de Poblet, Octavi Vilà, com a nou bisbe de Girona, aquest dijous, ha enganxat per sorpresa a l'Església catalana i també al panorama polític del país. Alguns dels seus protagonistes, com Carles Puigdemont o Salvador Illa, han aprofitat les xarxes socials per fer arribar al nou bisbe de Girona i la seva diòcesi els seus missatges després la notícia.
abat-bisbe-girona-planellas-1

Octavi Vilà, d’abat a bisbe de Girona: “M’ha costat una mica acceptar”

JORDI LLISTERRI –CR | Un religiós de Tarragona que serà el bisbe de Girona, i un arquebisbe de Tarragona que era capellà de Girona. I els dos ben somrients. Així s’ha oficialitzat aquest dijous al migdia al Monestir de Poblet l’elecció del seu abat Octavi Vilà com a bisbe de Girona. L’anunci s’ha fet amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que ho ha definit com “un gran nomenament per Girona i per tota l’Església catalana”.
octavi-vila-bisbe-girona

Una sorpresa en el mapa episcopal català: l’abat de Poblet, Octavi Vilà, nou bisbe de Girona

JORDI LLISTERRI –CR | L’espera ha valgut la pena, almenys per Girona. Finalment, fra Octavi Vilà, abat de Poblet des de 2015, serà el nou bisbe de Girona. La diòcesi ha hagut d’esperar gairebé dos anys des de la mort del bisbe Francesc Pardo, però a canvi s’ha trobat amb el nomenament d’un dels principals actius de l’Església catalana, l’abat de Poblet. Potser l’abadia cistercenca és qui hi perd més amb aquest nomenament. També ha sorprès la decisió perquè feia gairebé 100 anys que no es nomenava un religiós com a bisbe a Catalunya.
girona-lluis-suñe

“El nomenament episcopal d'Octavi Vilà és una gran bona notícia per Girona”

CR | "Octavi Vilà és el bisbe adient per Girona". Amb aquestes paraules l'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, ha anunciat el nomenament del nou bisbe de Girona que s'ha fet públic aquest dijous al migdia. Per a qui ha estat el màxim responsable de la diòcesi durant la manca de bisbe els darrers dos anys, el nomenament episcopal de Vilá és "una gran bona notícia per Girona". 
bisbe-ordenació-1

Com s'escull un bisbe? Desxifrant el procés amb l'absència episcopal a Girona

ROGER VILACLARA –CR | Ja fa dos anys i mig que la seu episcopal a Girona espera un bisbe. Un temps més llarg de l'habitual i que ha generat molts dubtes i incerteses. Un d'aquests interrogants que es pot plantejar és precisament la qüestió sobre l'elecció d'un bisbe. Es tracta d'un procés eclesiàstic complex, ja que la designació d'un bisbe és una decisió crucial per a una diòcesi. Desxifrem els passos se segueixen per escollir un bisbe.
girona-sant-narcis-bisbe-00

Girona celebra Sant Narcís “a les portes d'un nou bisbe”

CR / ACN | Girona s'ha omplert aquest diumenge 29 d'octubre per les Fires de Sant Narcís 2023. Un dels actes destacats del matí ha estat la missa celebrada en honor al patró de la ciutat, que s'ha fet com és tradició a les onze del matí a la basílica de Sant Fèlix.

girona-pardo-1.

Un any de la mort del bisbe Pardo: “L'estimàvem i l'hem trobat a faltar”

BISBAT DE GIRONA | L'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, ha presidit aquest divendres la missa en memòria del bisbe Francesc Pardo, que va morir el 31 de març de 2022. La catedral de Girona s'ha omplert amb una eucaristia concelebrada per una vintena de capellans, assistits per dos diaques. També hi han estat els germans i familiars propers del bisbe. La Capella de Música de la seu, dirigida per Frederic Pujol, va acompanyar en la part musical.

Veure la fe

podcasts