Vés al contingut

notícies relacionades

bisbe-ordenació-1

Com s'escull un bisbe? Desxifrant el procés amb l'absència episcopal a Girona

ROGER VILACLARA –CR | Ja fa dos anys i mig que la seu episcopal a Girona espera un bisbe. Un temps més llarg de l'habitual i que ha generat molts dubtes i incerteses. Un d'aquests interrogants que es pot plantejar és precisament la qüestió sobre l'elecció d'un bisbe. Es tracta d'un procés eclesiàstic complex, ja que la designació d'un bisbe és una decisió crucial per a una diòcesi. Desxifrem els passos se segueixen per escollir un bisbe.
Sergi Gordo Omella

Omella: “No sé què passa amb Girona i si ho sabés no ho podria dir”

JORDI LLISTERRI CR | En la presentació a l’arquebisbat de Barcelona  del nou bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, el cardenal Joan Josep Omella s’ha posat la bena abans de la ferida. En la intervenció inicial ja ha advertit sobre el perquè s’ha escollit abans el bisbe de Tortosa que el de Girona: “La pregunta s’ha de dirigir al Papa, jo no ho sé".
Bisbe Sergi Gordo

Sorprenent nomenament de l’auxiliar Sergi Gordo com a bisbe de Tortosa

JORDI LLISTERRI –CR | Un bon nomenament però una sorpresa majúscula. Aquest dijous a les 12 del migdia la Santa Seu ha anunciat oficialment el nomenament de Sergi Gordo, fins ara bisbe auxiliar de Barcelona, com a nou bisbe de Tortosa. El bisbe electe prendrà possessió del càrrec el dissabte, 9 de setembre de 2023.

panoràmica

Veure la fe