Vés al contingut

notícies relacionades

mev-proposta-immersiva

Una experiència immersiva al Museu Episcopal de Vic acosta l'art medieval al present

ACN | De la catedral romànica de Vic només en queda el campanar, i alguns vestigis de la canonja i la cripta. El Museu Episcopal de Vic (MEV) s'ha proposat acostar-la al públic a través d'una experiència immersiva on es pot veure com seria l'interior de l'espai al segle XII, amb peces d'aquella època que actualment s'exposen al museu.

El MEV ofereix noves lectures de les seves obres des d'una perspectiva de gènere

(MEV) Revisar, en clau de gènere, les imatges i el discurs al voltant de la feminitat que ofereix la col·lecció d'art medieval del Museu Episcopal de Vic (MEV). Aquest és un dels objectius del projecte 'L'art medieval des de la perspectiva de gènere' que ha engegat el MEV. Museu d'Art Medieval. La iniciativa també vol esbossar algunes lectures alternatives respecte a aquestes obres. 

El Museu Episcopal de Vic ofereix una programació especial pel Mercat Medieval

(Museu Episcopal de Vic) Amb motiu del Mercat Medieval de Vic, el Museu d'Art Medieval amplia l’horari d’obertura i ofereix una programació especial d'activitats. Una d'aquestes és l'estrena d'una visita que analitza com la Pesta Negra del segle XIV va impactar en la societat medieval i com això queda plasmat en la producció artística. Aquesta visita especial serà aquest proper dissabte a les 12 h. 

Carles Duarte i Àlex Susanna presenten ‘Veus que s'enlairen’ al Museu Episcopal de Vic

(MEV) Dues de les veus més destacades de la poesia catalana actual, Carles Duarte i Àlex Susanna, són els protagonistes de ‘Veus que s'enlairen’. Aquesta és la proposta que aquest dissabte reprèn el cicle ‘Lletra i Esperit’ del Museu Episcopal de Vic (MEV), que es va haver d’aturar a causa de la pandèmia. Els dos rapsodes estaran acompanyats de les improvisacions de la mezzosoprano Marta Valero.

El MEV vol fer una aposta digital i social per als pròxims anys

(Bisbat de Vic) El Museu Episcopal de Vic ha presentat el Pla Estratègic 2030, un projecte que pretén desenvolupar el museu en diversos àmbits. Josep Maria Riba, director, Romà Casanova, bisbe de Vic, i Magda Gassó, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, van ser els presentadors principals d'aquest projecte.

El Museu Episcopal de Vic incorpora una pintura renaixentista dels Gascó

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) ha incorporat una nova obra a les seves sales. Es tracta de La Sagrada Família amb sant Joanet del pintor Perot Gascó, datable al segon quart del segle XVI. L'obra, d'una qualitat extraordinària i en un excel·lent estat de conservació, ha estat cedida en dipòsit pel col·leccionista d'art i mecenes, Joan-Artur Roura Comas.

Veure la fe