Vés al contingut

notícies relacionades

Claretians en temps de confinament: “Hem hagut de frenar la gent”

(CR) Els claretians tenen en l’ADN el fet missioner: sortir, predicar, acompanyar les persones. Les mesures exigides per evitar la propagació del Covid-19 els han forçat a quedar-se a casa i han hagut de reinventar aquesta dinàmica. Però també els ha servit per viure l’experiència de confinament com un temps de formació. El claretià Ricard Costa-Jussà, provincial dels claretians, parla de creativitat, prudència i coresponsabilitat com a elements compartits a la congregació durant la pandèmia. I apunta també deures per la nova etapa de desconfinament.

Vattamattam: “La quarentena no és un temps de vacances, sinó de missió profètica”

(Claretians) El superior general dels missioners claretians, Mathew Vattamattam, ha adreçat una carta a tota la congregació demanant que la quarentena sigui per als missioners “un temps per a complir la nostra missió profètica destriant respostes 'urgents, oportunes i eficaces' en cada situació”. És la quarta setmana de confinament del govern a Roma per la pandèmia de COVID-19.

Germans Sala, fer de la vida un servei

(Glòria Barrete –CR) En Josep Maria i en Joan són germans, religiosos i missioners. La vida els ha portat a fer missió en continents i congregacions diferents però sempre connectats pel fil conductor del servei a les seves vides. En Joan Sala és germà de La Salle i ha viscut més de trenta anys a la missió de Madagascar, tot i que actualment es troba a Costa d'Ivori. En Josep Maria Sala és claretià i des de l'any 1977 viu al Brasil, acompanyant comunitats pastoralment.

Una exposició homenatja els missioners caputxins catalans a l'Amazònia

(Glòria Barrete –CR) "Quan parlem de missions i missioners antigament ens ve al cap sovint el tòpic de la imatge de la creu i l'espassa". Així ho ha recordat l'especialista en cultura popular, Amadeu Carbó, durant la inauguració de l'exposició 'Catazònia' aquest dijous al vespre al Museu de les Cultures del Món de Barcelona. Res més lluny de la realitat.

Avancen els projectes educatius dels jesuïtes a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Els catalans Pau Vidal i Àlvar Sánchez, que es troben treballant amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) al Sudan del Sud acaben de posar en marxa un blog amb el qual comparteixen les últimes notícies dels projectes que s'estan portant a terme a la regió de Maban, en la qual es troben.

Missioners.cat presenta a Vic “els testimonis vius de l’Evangeli”

(Alba Sabaté –CR) Aquest divendres Vic ha escoltat de primera mà els testimonis de missioneres i missioners de Catalunya que viuen repartits arreu del món. El projecte Missioners.cat, de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, s’ha presentat al Seminari de la capital d’Osona, terra mare d’alguns d’aquests catalans que han decidit marxar per dedicar la seva vida a ajudar els altres.

panoràmica

Veure la fe