Vés al contingut

notícies relacionades

Els clubs de futbol amateur prefereixen jugadors autòctons a estrangers

(Obra social “la Caixa”) Els clubs de futbol no professionals tenen preferència per admetre jugadors autòctons abans que jugadors de procedència estrangera. És la conclusió d’un estudi publicat per l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”. En concret, a Espanya, la preferència en benefici dels locals és de 13 punts.

Càritas Barcelona demana protegir els migrants de les “fronteres invisibles”

(Ignasi Escudero –CR) Les persones en situació administrativa irregular han de superar una cursa d’obstacles per accedir a drets socials bàsics com el treball o l’habitatge. Així ho ha presentat Càritas Barcelona aquest dijous al matí en roda de premsa. L'entitat denuncia que hi ha “fronteres invisibles que condemnen a una ciutadania de segona” i reivindica una normativa d’estrangeria adequada a la necessitat de mobilitat actual de les persones.

La parròquia de Calella acull menors estrangers no acompanyats

(Laura Mor –CR) “La petició va sorgir de l’Ajuntament, però nosaltres de seguida vam fer aquest petit signe de solidaritat”. Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella explica que fa dos mesos la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència va assignar seixanta infants i joves al municipi de Calella. Han arribat sols, sense les seves famílies, de diversos països del Magreb i de l’Àfrica subsahariana. Des de la parròquia són conscients de les dificultats associades als processos migratoris.

La Maleta, un bloc sobre migració

(Oikia) Coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat va tenir lloc al Casal Claret de Vic la presentació del bloc sobre el fet migratori La Maleta. L'acte era organitzat per Oikia, el projecte d'economia social i solidària a tres bandes de Càritas Diocesana de Vic i les associacions Casal Claret i Tapís.

Cap a una teologia de les migracions

(Cristianisme i Justícia) Cristianisme i Justícia presenta un nou Quadern CJ escrit per Alberto Ares sobre les migracions. El context de la realitat migratòria i de refugi a nivell mundial, en tant que “signe dels temps, no pot quedar al marge de la reflexió teològica".

“A Bayt al-Thaqafa considerem que s’ha d’acollir tothom”

(Sant Joan de Déu) Especialista en Dret de l’estrangeria i nacionalitat, Sílvia Granato és la responsable del Servei Jurídic de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Aquesta entitat sense ànim de lucre, participada per Sant Joan de Déu, treballa amb immigrants d’origen arabomusulmà des del 1974.

Migra Studium porta el missatge interreligiós de Llull al TNC

(Laura Mor –CR) Aquest dijous i divendres la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya presenta 'Llull a la Ciutat Nova'. L'espectacle, dirigit per Teresa Vilardell i amb Miquel Casamajor a la dramatúrgia, ha comptat amb la producció del TNC, l'Associació Cultural La Trilateral i Migra Studium.

panoràmica

Veure la fe

podcasts