Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat obre una investigació per un possible cas d’abusos a menors

(CR) L’Abadia de Montserrat ha emès un comunicat aquest dijous explicant que han conegut un possible cas d’abusos per part d’un monjo de la comunitat. S’han denunciat a la justícia civil abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys. La resposta de l’abat Josep Maria Soler a la notificació de Mossos d’Esquadra ha estat decidida.

Maristes: “Donar resposta a les víctimes d'abusos prescrits és un deure moral”

(Laura Mor –CR) “Que no torni a passar”. És el missatge unívoc dels 25 testimonis que han participat en la Comissió d’acollida de víctimes d’abusos sexuals de casos prescrits, impulsada conjuntament pels Germans Maristes i l’Associació Mans Petites. Aquest dijous a la tarda la comissió han presentat les conclusions del seu treball en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

El Servei Jesuïta a Migrants denuncia la vulnerabilitat dels joves estrangers no acompanyats

(Migra Studium) Aquest diumenge, 15 de gener, l'església celebra la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats 2017. Amb motiu d'aquesta jornada, des de la Campanya d'Hospitalitat les obres socials de la Companyia de Jesús (Entrecultures, Servei Jesuïta a Migrants, ALBOAN i Fundación Hogar de San José) denuncien les dificultats afegides que pateixen els joves estrangers no acompanyats.

Aparten un escolapi per presumptes abusos

(CR) L’Escola Pia de Catalunya ha apartat de qualsevol activitat un escolapi denunciat davant dels Mossos d’Esquadra per d’abusos a menors. Els fets denunciats per tres famílies de tocaments a menors són del 2009 i 2010 però fins ara no havien presentat una denuncia a la policia. Quan els Mossos van comunicar aquesta denúncia als actuals responsables de l’Escola Pia, van apartar l’escolapi afectat de totes les seves activitats pastorals, tot i que per la seva edat ja portava una activitat reduïda.

Emili Turú: "La reputació dels Maristes és secundària"

(Maristes /CR) Aquesta setmana s'està celebrant a Roma una reunió de provincials i responsables maristes de tot sobre la protecció dels infants. En l'inici de les sessions, el superior general dels Maristes, el català Emili Turú, va assegurar que "les víctimes són la nostra prioritat absoluta; la reputació del nostre Institut és secundària".

Els maristes responen: “Avui detectaríem de manera immediata un cas d’abusos sexuals”

(CR) Per què no s’ha demanat perdó? S’ha intentat encobrir casos d’abusos als centres maristes? Poden garantir que això no torni a passar? Són algunes de les preguntes que els germans maristes contesten en un vídeo que han penjat a YouTube per donar resposta a alguns dels interrogants que planteja la denúncia d’abusos en els seus centres.

Veure la fe

podcasts