Vés al contingut

notícies relacionades

nit-religions-2022-0

Nit de les Religions: “Els gitanos sempre hem sigut molt creients”

DAVID CASALS –CR | L’espiritualitat del poble gitano ha estat aquest cap de setmana un dels protagonistes de ‘La nit de les religions’, una jornada de portes obertes a una quarantena de llocs de culte, organitzada pel grup jove de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR).

El districte de Sants, amb la diversitat religiosa

(AUDIR) El Grup de Diàleg Interreligiós de Sants de l’AUDIR ha presentat aquest dilluns, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, un vídeo amb intervencions de membres de diverses comunitats o tradicions religioses del districte de Sants de Barcelona. A través de preguntes i respostes, els diversos participants donen a conèixer la diversitat religiosa present als barris de Sants i pretenen trencar prejudicis sobre les creences religioses.

“A Barcelona no s’agredeix la gent per les seves conviccions”

(Valentina Laferrara –CR) Khalid Ghali és Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l'Ajuntament de Barcelona, ​​una ciutat que acull una àmplia diversitat cultural i religiosa. Anteriorment, va ser coordinador de l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR), un servei de l'Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, que treballa a garantir el dret a la llibertat religiosa i de creença en la ciutat i en el qual totes les opcions de consciència siguin respectades en la vida ciutadana.

Barcelona posa en joc el millor de cada tradició religiosa

(Laura Mor –CR) Tenien moltes ganes de retrobar-se. I han fet un sobreesforç per mantenir la iniciativa amb les restriccions per l’actual context de pandèmia. En un moment que demana allunyar prejudicis, cada comunitat religiosa s’ha sentit, més que mai, cridada a portar el millor de cada tradició. Els participants de la Nit de les Religions ho han explicitat en la cinquena edició celebrada aquest cap de setmana a Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per l’equitat en la relació amb les religions

(Jordi Llisterri-CR) Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, l’equitat és l’adaptació de la norma jurídica a cada cas concret, per evitar una interpretació rígida dels preceptes legals. Un concepte que ha recollit Khalid Ghali, comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, al final de les jornades sobre llibertat religiosa que s’ha celebrat aquest dimarts a Gràcia.

Veure la fe