Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(AUDIR) El Grup de Diàleg Interreligiós de Sants de l’AUDIR ha presentat aquest dilluns, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, un vídeo amb intervencions de membres de diverses comunitats o tradicions religioses del districte de Sants de Barcelona. A través de preguntes i respostes, els diversos participants donen a conèixer la diversitat religiosa present als barris de Sants i pretenen trencar prejudicis sobre les creences religioses.

Enregistrat a diversos indrets emblemàtics del districte de Sants, el vídeo tracta diverses qüestions, com les creences de les diferents tradicions religioses, les principals festivitats, el paper de la dona, entre d'altres.

En l’acte de presentació del vídeo, en el qual han estat presentats membres del Grup de Diàleg Interreligiós de Sants, ha intervengut el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali, que ha afirmat que “les entitats religioses i convicionals fan una tasca al barri molt important, que en aquest context de pandèmia s’ha fet encara més visible”. Ghali considera que “aquests tipus d’iniciatives serveixen per fomentar la garantia de drets fonamentals, així com per donar a conèixer, reconèixer i donar veu i visibilitat a les tradicions religioses, que aporten valors, cultura i formes d’afrontar la vida.”

La conductora de l’acte i membre del grup de diàleg interreligiós, Cristina Vilaplana, ha destacat que “el grup de diàleg interreligiós de Sants tenia com a objectiu inicial fer trobades entre les comunitats, fer barri i teixir sinergies.” Viaplana ha afegit que “la intenció és continuar seguir gravant altres càpsules de vídeo i disposar d’eïnes pedagògiques per a centres educatius”.

Per finalitzar la presentació, hi ha intervingut el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, qui ha posat de relleu “que entre les diferents comunitats i tradicions religioses hi ha molts elements en comú, com serien determinades festivitats o celebracions, però també principis morals i ètics que tots compartim, i que pretenen avançar cap a una societat més justa, cohesionada i més lliure”.

El Grup de Diàleg de Sants s’emmarca en el projecte de grups de diàleg de Barcelona, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i gestiona l’associació AUDIR. Aquesta iniciativa compta, a més del Grup de Diàleg de Sants, amb la participació dels grups de diàleg de Besòs-Maresme, Gràcia, Zona Nord i Nou Barris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.