Vés al contingut

notícies relacionades

“Una part del camí humà és esperar el retrobament amb l'altre”

(Glòria Barrete –CR) Com et dius? D’on véns? Què et passa? preguntes qüotidianes, d’aparença senzilla però que amaguen una complexitat que només qui trena els conceptes i les paraules pot expressar a través d’un assaig de 170 pàgines. Aquest és el filòsof català Josep Maria Esquirol, qui amb l’obra Humà més humà. Una antropologia de la ferida infinita va captivant al lector a través de dotze capítols.

La nova Jornada Sant Jordi, dedicada al prec i a l’empara

(CR) Ja s’han obert les inscripcions per a la jornada anual del Grup Sant Jordi. Amb el títol ‘El moviment de l’ànima: el prec i l’empara’, aquesta setzena edició tindrà lloc dissabte 13 de novembre a l’Hotel Alimara de Barcelona. I comptarà amb intervencions del rector de la parròquia Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, i l’escriptora i teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard.

Josep Maria Esquirol aposta per “l’horitzó que ens porta més endins”

(CR) Fuig del llenguatge de la capacitat i aposta pel llenguatge de la vulnerabilitat. El filòsof Josep Maria Esquirol ha parlat aquesta setmana de la fragilitat i la capacitat d’afectació com “una pista” per comprendre “el més nuclear, essencial i profund de la vida humana”. A diferència del pensament que posa per davant el poder i la capacitat de les persones, Esquirol es fixa en allò que ens afecta i ens fereix. Un discurs oportú en temps de pandèmia.

Amics de la Casa del Miracle aprova els seus estatuts

(Amics de la Casa del Miracle) Després d’un llarg recorregut de suport als monjos de Montserrat que gestionen la Casa d’Espiritualitat, una experiència que s’ha mostrat molt reeixida, els Amics de la Casa del Miracle han decidit fer un nou pas: crear formalment una associació de caràcter civil i fixar-se les prioritats per als propers anys.

La Jornada Sant Jordi fa potència de la vulnerabilitat

(Laura Mor –CR) Quinze anys de complicitats eclesials compartides. Quinze anys teixint xarxa per una Església sensible als qui més pateixen i compromesa amb el món social i polític. La Jornada Sant Jordi va omplir el dissabte de pensament i de diàleg. Aquesta edició, de la mà de la teòloga Pepa Torres i del filòsof Josep Maria Esquirol. La primera, amb les lluites que busquen alliberar i cuidar la persona. El segon, sobre la capacitat de commoure’s i de ser ferits que conformen la condició humana.

La quinzena Jornada Sant Jordi vol apropar el cel a la terra

(CR) Nova cita anual per construir un espai central de l’Església catalana. Amb el títol 'Cel i terra', el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya i Justícia i Pau convoquen la seva jornada anual pel dissabte 23 de novembre a l'Hotel Alimara.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts