Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Ja s’han obert les inscripcions per a la jornada anual del Grup Sant Jordi. Amb el títol ‘El moviment de l’ànima: el prec i l’empara’, aquesta setzena edició tindrà lloc dissabte 13 de novembre a l’Hotel Alimara de Barcelona. I comptarà amb intervencions del rector de la parròquia Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, i l’escriptora i teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard. Les inscripcions s’han de fer telemàticament i restaran obertes fins al 7 de novembre.

“Aquesta jornada del grup Sant Jordi està dedicada a reflexionar sobre la situació humana més radical”, apunta el filòsof Josep Maria Esquirol. Des del Grup Sant Jordi en defensa i promoció dels drets humans, recorda que “no som deus, i per això demanem, i preguem, i esperem; però tampoc som blocs freds de marbre, i per això podem ajudar-nos els uns als altres, i emparar als que més ho necessiten”. I que, en canvi,  “de vegades sembla com si la societat actual, fascinada pel flux incessant de les pantalles, estigui a punt d’oblidar una cosa i l’altra”.

Misericòrdia i amenaça

El rector de la Parròquia Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, farà la primera ponència: ‘Conversió a la misericòrdia. Per no tornar a la normalitat’. Sánchez és promotor de l’Hospital de Campanya, dirigeix la Mostra de Cinema Espiritual, és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i membre de la Comunitat Adsis. La religiosa teresiana i escriptora Viqui Molins, que treballa al Raval, presentarà aquesta intervenció.

Segona ponència titulada ‘L’experiència de l’amenaça’, serà a càrrec de Marion Muller-Colard, L’escriptora i teòloga protestant, francesa, és doctora en Teologia per la Facultat de Teologia d’Estrasburg. S’ha dedicat a la mediació penal i actualment és membre del Comitè Consultiu d’Ètica per a les Ciències de la Vida i de la Salut. El seu darrer llibre editat en català, L’altre Déu. El plany, l’amenaça i la gràcia, ha estat guardonat amb el premi Abat Marcet que atorga la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.

La coordinadora tècnica del Lloc de la Dona, Mar Galceran, presentarà la ponència, que serà en francès i comptarà amb interpretació consecutiva. A posteriori s’obrirà un espai de diàleg, moderat per Laura Mor, directora de Catalunya Religió.

En el marc de la jornada es farà un homenatge al president del Grup Sant Jordi, Josep Vaquer, i a la seva esposa, Mercè Guilemany. Dues figures de compromís eclesial, que han mort d’ençà de la darrera jornada. L’homenatge anirà a càrrec del pare Francesc Gendrau, franciscà, director espiritual de La Legió de Maria de Barcelona. 

La jornada Sant Jordi la convoquen conjuntament el grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació de Barcelona, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya i Justícia i Pau.

Les darreres edicions de la jornada han posat sobre la taula temes com l’esperança i l’amor cristià (2019), l’esperança com a missatge polític (2018) i la necessitat de fer comunitat (2017).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.